Thursday, September 18, 2014

Di belakang tabir suami kukur kelapa..

 Kesinambungan dari entry eheee...suami yang kukur kelapa malulah nak tunjuk sikit aksi anak dara yang bijak kat bawah ni hehehehe...pantang kalo org kukur kelapa dia pun sibuk jgk nak naik blkg.


iiieeyaaahhh...baba pegang kuat qisya nak naik ni



yeah...kita nak p mana ni, napa slow sgt baba bwk 'moto' ni


adoiii...baba tolak qisya..xpa baba qisya xkan putus asa. Baba jgn harap nak tunggang 'moto' sorg2 tanpa Qisya.


yihaaa....dh dpt naik semula...come on baba laju sikit, slow sgt ni.


Aku kalo tgk pic ni memg boleh hilang stress!! Boleh gelak sorg2 hehehehe...

Wednesday, September 17, 2014

Eheee...suami yang kukur kelapa, malulah!!


Kejadian ni berlaku masa isteri tgh sibuk nak masak, sekali xde santan pulak kat umah. Nak beli yg kotak memg bukan pilihan kami..so mcm mn nak wat ni. I is xpandai kukur kelapa huhuhuhu...nak minta tlg sape ni??


Me: Abg, boleh tlg x, nak masak ni nak wat masak lemak.
Hubby : Nak tolong apa?
Me : Tolong kukur kelapa boleh, separuh ckupla. Abg tahu x? Syg xpandai
Hubby : Ok, nanti abg buat


Wahhh...gitu jawapannya. YAKIN! Btlke suami aku ni boleh kukur kelapa, kalo boleh malula yg aku smpai skrg xpandai kukur kelapa!!

Sdg aku memasak, aku biar je apa yg hubby buat..sekali sekala je aku toleh...



Sekali bila aku toleh, haaa btl la dia memg boleh kukur kelapa, matikla...malu aku..ada x dia nak ckp apa2 sbb aku xpandai kukur kelapa huhuhuhu...ehh dan aku memg xsangka dh 4 tahun kawen baru aku tau suami aku boleh kukur kelapa hehehehe sbb dlm family aku memg xde lelaki yg pandai kukur kelapa ni!

Me: Abg, minta maafla syg xpandai kukur kelapa ni, Bukan x cuba..dah pernah cuba byk kali, Tp xjadi, mcm xkuat ja nak kukur tu!
Abg : Ala biasalah tu..kecik je..lps ni abg tlg ok kalo nak santan. 
Me: Syg xtau pun abg boleh kukur kelapa?
Abg : Ala benda kecik je


Wehhh dia kata benda kecik..aku kalo xde santan pakai xjadila masak lemak tu huhuhuhu melainkan beli santan di kedai, kalo nak suh aku kukur jgk..makanya resepi bertukarlah!



Yeahhh..ini buktinya, I'm proud of u hubby hahahahahaha....gigih btl membantu isteri di dapur. Slps dia siap kukur seme, aku ckplah pd dia.. Abg, terima kasih tolong syg kukur kelapa ni, pastu dia boleh gelak hahahaha xde apalah syg, kecik punya hal. 

Selepas kejadian tersebut, byk kalilah bila xde santan fresh dkt umah..aku akan minta tlg hubby.
Dia pun ok je...cth weekend lepas, Sabtu tu hubby nak keje..so malam tu aku minta dia tlg siap2 kukur..so malam tu lbh kurg pukul 10lebih kot, dia masuk bilik...dah, abg dah siap kukur pegila simpan dalam peti . Ish....aku rasakan hubby aku ni romantik sgt dgn cara suka bantu isteri ni hahahahaha....sila jgn muntah kat entry aku. I LOVE U HUBBY!!

Sedikit pandangan, bagi aku xsalah suami yg nak bantu isteri di dapur, apatah lg utk isteri yg bekerja. Bila hidup bersama ada masanya kita memberi dan ada masa kita menerima. Xsalah saling bantu membantu bila pasangan perlukan pertolongan, jgn disoalkan ehhh ini keje suami..ehh kan keja isteri tu..jgn persoalkan itu seme! Xsalah kan kalo suami bantu isteri lipat kain?? Isteri bantu suami cuci kereta?

p/s: kat umah ada jgk mesin parut kelapa tu, ntah masa beli silap..beli yg mata tajam..sekali bila try parut.  terpelanting kelapa tu..dh byk kali..trus masuk stor simpan, Guna cara tradisional kembali .
Celoteh (78) Keluarga (75) Sharing (67) Kami (64) Makan-makan (63) Main masak-masak (59) Hamil (58) Qisya Nur Zahra' (54) Macam-macam (45) Anak (44) Produk (41) WW (40) Ofis (39) Blog (37) Al-kisahnya (36) Barangan Baby (36) Rumahtangga (36) Blogger (28) Gambar (27) Renungan (26) 2nd trimester (23) Entry pendek (23) Mutiara Hati (23) Cinta dan Kahwin (22) Online (22) Ramadhan (21) Kesihatan (19) 3rd trimester (18) Info (17) SayaJual (17) Akhbar (16) Nuffnang (16) Check-up (15) Jom ronda (15) Segmen (15) Resepi (14) Tauladan (14) Wanita (14) Cuti-Cuti (13) Emosi (13) GA (13) Promosi (12) Bicara Hati (11) Kawan-kawan (11) Buffered Earning (10) CPUV (10) Klip Video (10) Review (10) Aidifitri (9) Dari Hati (9) Kerja (9) Koleksi (9) Murah (9) 1st trimester (8) BE (8) Baby Fair (8) Pendapat (8) Petua Dapur (8) Wishes (8) Aidiladha (6) Hadiah (6) Selebriti (6) Wedding (6) Kuih muih (5) Shaklee (5) Anak saudara (4) Pregnant (4) Spontaneous Thursday (4) Stock Susu (4) BabaMamaQisya (3) Berpantang (3) Bloglist (3) EBM (3) Frozen Set (3) Hijau (3) Jaundice (3) Makanan baby (3) Rompers (3) TM Berhad (3) Tudung2u.com.my (3) Western meal (3) 2014 (2) Adam Hawa (2) Adik Qisya (2) Al-Fatihah Allahyarham Hj Ramli Osman (2) Artis (2) Astro (2) Baju Raya (2) Bonus (2) Breastpump (2) Futsal (2) Hobi (2) Kenangan (2) MAS (2) Mothercare (2) Pavlova (2) Pray4MH370 (2) Pre-walker (2) Pumping Milk (2) Sale (2) Secret Recipe (2) Supplement (2) Tarawih (2) Teka (2) Vitamin (2) banjir (2) kuantan (2) sebarkan cintamu (2) 1 tahun (1) 2013 (1) 3pcs (1) 3rd anniversary (1) 9months (1) Adidas (1) Akad Nikah (1) Avent (1) BentoQisya (1) Birthday Qisya (1) Briyani (1) Buahan (1) Cameron Highlands (1) Cek (1) Coach (1) De Baron Resort (1) Durian Crepe (1) Educational Toys (1) Enoki (1) Filem (1) FizoMawar (1) Game (1) Groupon (1) Guess The Emoji (1) Happy Birthday (1) Hari Ibu (1) Hari Merdeka (1) Hari Raya (1) Harimau Malaya (1) Holiday (1) Homemade (1) Hospital Seberang Jaya (1) I (1) Iftar (1) Iron Tablet (1) Jumper (1) Kapitan (1) Kenny Rogers (1) Langkawi (1) MH370 (1) Maybelline (1) Medela (1) Memori (1) Mercun (1) Movie (1) Nasi Arab (1) Nike (1) PD (1) Pasar Malam (1) Pasport (1) Penang (1) Pengasuh Qisya (1) Piala Suzuki AFF 2012 (1) Polo (1) Pre-walker. produk (1) Pureen (1) Restoran Qasar Hadramawt (1) Sheklee (1) Solat Sunat (1) Streamyx (1) Tag (1) Tema (1) Underwater World Langkawi (1) Vantage (1) Wayang (1) Yellowpages (1) Zalora Malaysia (1) aircraft (1) internal audit (1) repost (1) samsung (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Indah itu...KAMU ©