Thursday, September 8, 2011

..Khas Untuk DIA..

Salam dan selamat pagi..


Mengimbau memori sama2 dgn dia kembali. Lalink, u sila baca dgn penuh perasaan k. Tima kasih sbb sudi jdi sahabat terbaik yg pernah i miliki..lama dh kita kawan kan, since kecik2 ag, rasanya skrg nie dh hampir 20 tahun persahabatan kita. Fuhh..lama tue, alhamdulillah masih terikat dgn kukuh wpun skrg kita dh kawen dan berjauhan.

Mengimbau semula dr kecik, umah kita dekat je, xsmpai 5 minit pun! baru2 nk kenal tue..kita xrapat sgtkan, smpai sekolah rendah. Main sama2..tp masa tue kita rapat2 mcm g2 je kan. Sampai sekolah menengah, kita sekolah di sek yg sama..masa tue la baru baik2kan. Sbb i selalu naik van yg ayah u bwk utk ke sekolah. Masa sekolah menengah nie rasanya terlalu byk cite kita kan hehehehe..xtau nk mula cite dr mana. Gelak tawa bersama, nangis pun bersama huhuhu..u selalu kata dkt i kan, 'kak yang, jgnlah nangis, nti aku pun nangis sama' huhuhuhuh...u jgn nangis kalo baca cite nie tau.

Ingat x, kalo dulu ptg2 kita rajin ronda2 motor dkt ban, dpt lesen motor pun g amek dgn u la kan dkt IDI Kepala Batas kot huhuhuhu... Kalo cite sal moto nie, aduhai..byk citekan, kang gelak smpai guling2 lak nti kekekeke...u mesti taukan sal pe! Asal naik moto dgn u jer, mesti terjatuhkan atau asal u naik dgn i jer, mesti terjadi aksi free willy kan hahahaha..sumpah i xlupa smpai skrg aksi tue seme, dkt tepi paritla, tepi ban la, pas2 bila jatuh ketawa berdekah2 hihihihi... Dan yg plg xleh lupa, masa raya tue..aduhai gila malu, gara2 baju kebaya punya pasal, u ingat ag x, dkt dpn simpang Guar Kepayang tue..masa tue ptg dh kot, dh puas beraya dgn kwn2, maklumlah dulukan baru pas lesen motor..gila excitedla naik moto p raya. Sekali dkt simpang tue, xleh nak balance..gedebuk terbalik moto, dgn kita2 sekali..dan yg plg malu masa tue..ada sekumpulan mamat2 motor lalu..makk aii..rasa masa tue memg malu sungguh..muka dh xleh nk sorok mana nie, tup2 ada 2 3 org kot kan dr ramai2 tue meh tolong kita..ya ampunnn malu gila, rasa nk sorok muka dlm raga moto tue huwaaaaaaa....pas2 mcm biasala, gelak berdekah2 smpai x hengat dunia..

Dan ada jgn peristiwa yg menakutkan kita kan, kena sekat moto dgn budak2 nakal la, jaat tul diorg, dan yg plg scary, ingat g peristiwa kena kejar moto dgn budak2 laki, ee menakutkan sgt masa tue..kecut perut gila..i pun dh hampir lupa peristiwa nie, cuma i ingat lelaki tue kejar kita dgn moto..last2 kita jumpa jgk jalan balik umah..kalo u ingat, u sila cite pd i ok! Nielah antara peristiwa yg xleh lupa kalo nek moto dgn u, skrg nie nk bwk moto pun dh takut, mcm terhoyong hayang jer hehehehe..

Masa kita nak SPM pulak, u dgn baik hatinya sudi tidur umah i utk belajar sama2kan..dan peristiwa yg xleh lupa, satu malam tue, I tersedar lampu bilik menyala dlm kul 3am kot, tgk2 u dkt sebelah katil sdg pegang perut. Terus bangun tnya u nape, dan u ckp u sakit perut. I panik sgt masa tue, dan i rasa mcm nk marah pun ada, sbb u xkejut i, u sanggup tahan sakit tue dh bape lama xtau. Dh bape lama u tahan sakit tue dear, cecite? So i pun panik, terus kejut mak abah i..then diorg suh col umah u, terus abg u meh amekkan utk balik umah. Smpai masuk hospitalla jgk kan..sian u. Ada satu yg wat i suspend tue, tersentap jantung i pagi2..bila tiap pagi nk g sekolah, i buka pintu umah, tgk2 u duk berdiri tepi tue, tunggu i..ya ampunn..sentap jantung i tau, mau x, seme serba putih di awal pagi tepi2 umah, gile nk gugur jantung i huhuhu...u ingat x??

Smpaila msg2 smbung pelajaran, masa tue hubungan kita agak renggangkan..yerla masing2 sibuk, jauh pulak tue kan..bila dh abis belajar, mula bab mencari kerja. Dan bila masing2 dh dpt keje, fuhhh mulala rancak kembali, u ingat x, meh i cite! kebetulan tmpt keje kita satu arah je kan, bila free2 kan pas balik keje kita g karok, g mkn2..adik u yg baik hati tue akan drop u dkt masjid seb jaya tue, then i akan amek u la kita g jalan2 hehehehe...aduhai..mcm2 nie, u tau x, since i dh kawen, dh xpegi dh karok huhuhu.. boleh ag kan, pas balik keje penat2 g jenjalan, g mkn2..rindu saat tue..pas2 pantang je time dpt gaji, mula la jenjalan  g shopping..bestla kan waktu tue..rindu dat moments. Pas bila time sedih, u sentiasa ada utk i kan..pagi2 nek moto, g umah u..nangis dkt u huwaaaaa...selalula kan i nangis dkt u, nangis sbb apa, sila simpan rahsia kita berdua ok hehehehe..

Bukan kita je yg rapat, rupanya memg dh tertulis sejak azali ag..u pun mesti perasankan..ayah u dgn abah i, kaki pancing yg tegar!! Rupanya bukan kita je yg shbt baik, bapak2 kita pun sama, berkongsi hobi, dan jadikan diorg shbat yg baik jgk! Kalo time diorg g mancing, kalo ayah u g mancing, mesti abah i ada sekali, kalo abah i ada, mesti ayah u pun ada jgk, kecuali la atas sbb2 yg xdpt di elakkan. Ehh..bila kita nk ikut bapak2 kita g memancing ehh..since hubby kita dh join sekali, kita pun leh join sekaki la jgk!!

Sampaila dh kawen..masa nie terasa la sgt ketiadaan u, sbb u kawen awal dr i hehehehe...3 bulan kot u pjj dgn hubby u, pas2 u ikut dia pindah Putrajaya, tinggalla i sowg2..u sgt cantik masa kawen ri2, tp masa nikah u, i xsempat pegi sbb keje, tp tgk pic u memg cun! Pas2 i pulak kawen, masa tue u preggy 8 bulan kot kan, dtgla dgn perut memboyot..masa akad nikah i pun u dtg..sian i tgk u tlg wat goddy bag, byk tue..dgn perut yg mcm tue. Tp masa i kawen, xsempat pun nk peluk cium u kan..sbb org ramai sgt masa tue, dgn ujan ag..

Errr..lagi satu, kalo kita nk g beli baju, org mesti tnya, kita nie kembar ke? Oh sgtla pelikkan, kembar kat mana pulak kan? Sekali diorg kata..hidung tinggi..bukan sombong ehh..memg spesis hidung kitorg ni sama tinggi, ikut baka kot kan hahahaha..

Bynknya cite i pagi nie, i tau sepanjang kita kawan hampir 20tahun, byk ag cite sebenarnya. Tp kalo nk menaip, mesti ada yg ingat2 lupa. Dear my frens Nurulaini , i sgt bertuah dpt sorg kawan yg mcm u, kira pakej sorg kawan memg ckup lengkap ada pada u! I puji nie sbb, bila dh sihat, i nak mkn mee kari u pulak kakakakaka...thanks so much sbb jd shbat yg terbaik utk i, dan i doakan semoga persahabatan kita nie kekal smpai ke anak cucu cicit hingga ke akhir hayat..InsyaAllah..mudah-mudahan..love u my frens..

Nie antara koleksi pic yg ada :



Nie masa sekolah, form 5 kan 2001..kak ann pun dh sunyi je pas kawen, pic
masa sekolah nie ada ag, tp seme dlm album huhuhuhu..


Nie masa kt Pacific kan tahun 2009, wat pe ehh..tgk wayang ke?

Nie masa dkt Sedim tahun bila x ingat huhuh..bila boleh pegi lagi..

Hari bahagia u Dec 2009

Masa tgh preggy 8 month kan, masa ari akad nikah i..pandai u posing, xnmpk perut hihihihi...



Akad nikah i Dec 2010, i curi pic nie dkt fb u tau hehehe


Yeah..setelah kian lama x jumpa, raya tahun nie dpt jumpa. Dpt gomol2 sara hihihi...
 

16 comments

September 8, 2011 at 2:30 PM

wahhh sangat terharu..ada entry untuk i..meh i nak bgtau...i pn tengah terfikir nak post pasai cerita kita tau...tup tup u dah post dulu..memang sehati sejiwa kan kita?dari dulu lagi..

meh i nak sambung cerita...u ingat tak kita berdua ni selalu sedondonkan?kalau shopping baju mesti beli baju yg sama....pernah sekali tuh kita jenjalan rumah faridah lepas training kadet..yang bestnya bleh plak moto tu tergolek time tengah tunggu kat simpang...yang lagi tragisnya..moto tuh tersankut di antara parit..seb baik x masuk dalam parit...tp barang semua terjun masuk dalam...yang paling i geram..bleh plak u malu tunduk muka ke bawah sambil mencangkung...i lah yang hadap mamat2 moto yang mai tolong tuh..malu sehh muka i....da la baju sama...hehehehe

lg satu pembetulan yg depan guar kepayang tuh kita bangun sendiri dengan baju kebaya ketat tuh..kena booo ok dengan bebudak moto yang ramai tuh..lg la malu....pastu lagi satu pembetulan setiap kali jatuh semua u yg bawak kan?hehehehehe...n satu ag i selalu terpercik air liur u kan?sebab tu i sayang u sampai sekarang..mau dak naik moto sembang mcm org gila...habis suma terpercik...hehehehe

Tapi apa pun suka duka yg kita hadapi...i sayang persahabatan kita..jauh mana pun kita u tetap kawan i...klu bleh biarlah samapai bebila...ayah kita dah berkawan, suami kita pun dah kenal, insyaallah lepas ni anak cucu kita lak....kan?

Kesimpulannya kita pernah jatuh moto berdua 4 kali kan?ingat tak?hehehehe

yang kes kat umah u tuh...i saja x nak nyusahkan u kejut pepagi buta..kononnya dapat tahan sorang2..x sangka lak samapi warded sebab appendix...dah la isnin tuh nak SPM...takut I tau..seb bek x kena operate...tu lah padahnya makan tomyam pedas malam tuh..ingat tak?

September 8, 2011 at 2:47 PM

adoi...ag byk yg u tingat, nmpk sgt i pelupa! bila u remind balik baru i ingat! kita mesti pakai sedondon, i ingat tue..pas2 masa ari i nak nikah, u mai pakai baju oren kan, dan masa tue pun i pakai baju oren gak hihihihi...

ya ammppunnn ada ag satu ka, jatuh moto kt umah faridah hahahahaha..ingat dah..ingat dah..abis brg2 jatuh dlm paritkan, paritke, mcm longkang je..dlm tue..i tunduk muka kt bwh ke hahahaha sian u, sbb i tergamam kot plus malu gila2..

yg dpn guar kepayang tue, kita memg bgn sendiri, tp ada kan 2 org kot meh kat kita tanya ok ke x..ada gak yg boooo ehh kekekeke i xpasan pun, serik nk pakai kebaya dh ok!

wakakaka..air liur tue, i nk gelak..yer la kan naik moto mcm ribut smbil sembang2 mau xtersembur i liur nie hahahahaha adoyai..xleh lupa tul seme tue!

4kali ke kita jatuh moto, i xingat dh bape kali hahahaha..ml tue u mkn tom yam pedas, i xingat pun..u mkn kt umah i ke? nmpk sgt i dh lupa byk!

September 8, 2011 at 2:56 PM

meh i ingatkan u....

jatuh moto :-

1st :- ban dekat area umah abang ngah..punya sembang x perasan jalan yg lurus tu da bertukar selekoh...u lah sembang dengan kepala2 sekali toleh...i la yg kulang kelibut tu yg terbalikkan moto tuh

2nd :- time raya tuh...ntah macam mana leh terbalik kena plak time mamat2 moto tengah lalu...ramai lak tuh

3rd :- yup longkang..i ni longkang pun panggil parit...hehehehe....u lah slalu x stable time slow..tu yg tiap kali nak berenti terbalik tuh...ekekekeke..

4th :- hampir nak jatuh dlm longkang batu yg curam...tau kat mana?hahahahaha...belakang caltex...pasai apa biaq kita 2 org ja yg tau...hahahahaha..

yg tomyam tuh kan kita kuar berdua naik moto g beli tomyam kat tomyam seafood tepi kubur tuh..i kan dok makan cili api malam tuh...pelupa nih....kononnya nak tunjuk tere lah leh mkn cili api gitu je...hahahahahah

pastu pict yg dekat pacific tuh..g shopping je..u beli baju nak pakai utk dinner x salah...yang dgn suar hitam tuh..ingat tak?

September 8, 2011 at 3:11 PM

betulla kan org kata, kalo bersalin baby lelaki nie, ada dua urat putus, i rasa urat pelupa i kot putus..i x ingat seme tue kalo u x remind!

ehh..yg dkt caltex tue, i xingat dah sal pe heee u jgn notice kt cnie tau cite tue..mcm secret je kakakaka..

haaa..ingat dh, tul2 u mkn cili api g2 jer..fuhh berani sungguh..tp nasib bek u xde pe2 yg seres kan.

owh..i dh ingat, tul2 beli baju nk pkai utk majlis hi tea, tp xpakai pun pas2, pakai baju len hampeh tul..sbb malu, takut terglamer lebih huhuhuhu...

September 8, 2011 at 3:22 PM

u memang beli mahal2 last berkepuk dalam almari...ekekeke...hmmm i pun pelupa la skang dear...urat lagi banyak putus...sekali ngan saraf sekali...hahahahah....c-zor kate...3 bulan kebas perut...

adoii banyak btoi kenangan kita...tp yg paling manis pasai moto2 tu lah...sampai long yam pun teguq..angpa ni p mana semua berdua..macam kembaq aih...hehehehe..ingat dak?

adoiii habis entry untuk kisah silam kita dah tercerita dekat sini...

alang2 dah cerita meh ank habiskan...ingat dak dulu i susah sangat nak kuar jenjalan...time nak kuar confirm u atau kak an tepon ayah I mintk izin..ingat dak?

yg lg best ponteng tuition g teluk molek sebab tensyen..x leh belajaq la konon...ekekeke..pastu kononnya nak belajaq tepi pantai..bawak buku segala..pastu hampeh..sembang ja lebih..ekekek
nakal gak kan kita dulu....ekekekekeke

September 8, 2011 at 3:33 PM

hehehe pasai moto tue memg byk kenangan! kalo x, xkn la smpai sedara i kt guar kepayang bgtau kat mak i sal kita nie nek moto laju sgt hahahaha..tp dgn motola byk kenangan, boleh g jenjalan merata tmpt.

sal nk kuar tue, ingatla..takut tue nk tpon ayah u, satg ayah u tnya mcm2 gigil nk jwb huhuhu.. kita pernah ponteng tusyen ehh..ish..ish..mau dibca anak2 kita nti, abis di ungkit diorg hehehehe..

rindu kan dat moment..byk sgt, g mkn dekat kedai mee udang achik..fuhh memg sedap, yg kita g dgn ejat..smpai skrg teringat, nk ajak hubby i g, smpai skrg xpegi!

kalo nk cite, rasanya memg bykkan..terlalu byk..

September 8, 2011 at 3:48 PM

tu la sal....leh wat novel nih cerita kita...ekekeke...hope ada ag cerita lucu akan timbul lpas nih...sebab tu kita kena be friend sampai bebila...ekekeke

September 8, 2011 at 3:51 PM

yg pasti bukan dgn moto lagi ok hihihihihih..

September 8, 2011 at 4:01 PM

hahahaha...x mo..x mo...kenangan jatuh pn x mo...hope yg indah2 lak lpas nih...bila plan nak cuti bersama ni...kasi yg ada port mancing k...bleh kita bersenda gurau time hubby kita g mancing...ekekekeke

September 10, 2011 at 8:54 AM

nak kawan sejati emmang payah...tapi andai dah dapat eratkan persahabatan tu...:)

September 10, 2011 at 10:21 AM

dear lieynanilaz : Betul memg payah nk dpt kwn sejati..InsyaAllah moga persahabatan kami semakin kukuh lagi..

September 12, 2011 at 9:03 AM

Amin...

October 20, 2011 at 10:23 PM

omg ! bestnye dapat sahabat macam nie..hehe..
seoge kekal selamenye :)

April 17, 2012 at 11:07 AM

Baru abis b aca sume balik entry nih...sedih ada gembira ada...uyg pastinya buat i tersenyum balik sorang2...ekekekekeke

April 17, 2012 at 2:17 PM

hehehe...kan ada yg gelak tawa, ada yg nangis hiba...

April 17, 2012 at 2:28 PM

tu lah ttiba rindu saat2 remaja kita...panggil doraemon jap...ekekeke

Post a Comment
Celoteh (80) Keluarga (80) Sharing (71) Kami (69) Makan-makan (67) Main masak-masak (63) Hamil (58) Qisya Nur Zahra' (57) Produk (52) Anak (48) Barangan Baby (47) Macam-macam (45) Ofis (42) WW (41) Blog (39) Al-kisahnya (36) Rumahtangga (36) Blogger (29) Gambar (28) SayaJual (27) Renungan (26) 2nd trimester (23) Entry pendek (23) Mutiara Hati (23) Online (23) Cinta dan Kahwin (22) Promosi (21) Ramadhan (21) 3rd trimester (20) Kesihatan (19) Nuffnang (18) Info (17) Resepi (17) Akhbar (16) Jom ronda (16) Check-up (15) Segmen (15) Tauladan (14) Wanita (14) Cuti-Cuti (13) Emosi (13) GA (13) Buffered Earning (12) CPUV (12) Bicara Hati (11) Kawan-kawan (11) BE (10) Dari Hati (10) Klip Video (10) Review (10) Aidifitri (9) Kerja (9) Koleksi (9) Murah (9) Pendapat (9) 1st trimester (8) Baby Fair (8) Petua Dapur (8) Wishes (8) Adik Qisya (7) Frozen Set (7) Aidiladha (6) Hadiah (6) Kuih muih (6) Selebriti (6) Wedding (6) Pregnant (5) Rompers (5) Shaklee (5) TM Berhad (5) Anak saudara (4) BabaMamaQisya (4) Berpantang (4) Sale (4) Spontaneous Thursday (4) Stock Susu (4) Artis (3) Baju Raya (3) Bloglist (3) EBM (3) Hijau (3) Jaundice (3) Makanan baby (3) Tudung2u.com.my (3) Western meal (3) sebarkan cintamu (3) 2014 (2) 2nd pregnancy (2) 3pcs (2) Adam Hawa (2) Adidas (2) Al-Fatihah Allahyarham Hj Ramli Osman (2) Astro (2) Bonus (2) Breastpump (2) Futsal (2) Hobi (2) Homemade (2) Hospital Seberang Jaya (2) Jumper (2) Kenangan (2) MAS (2) Mothercare (2) Pavlova (2) Pray4MH370 (2) Pre-walker (2) Pumping Milk (2) Qhaira Nazeeha (2) Secret Recipe (2) Supplement (2) Tarawih (2) Teka (2) Vitamin (2) banjir (2) kuantan (2) 1 tahun (1) 2013 (1) 3rd anniversary (1) 9months (1) Akad Nikah (1) Avent (1) BentoQisya (1) Birthday Qisya (1) Briyani (1) Buahan (1) Cameron Highlands (1) Cek (1) Coach (1) De Baron Resort (1) Doll (1) Durian Crepe (1) Educational Toys (1) Enoki (1) Filem (1) FizoMawar (1) Game (1) Groupon (1) Guess The Emoji (1) Happy Birthday (1) Hari Ibu (1) Hari Merdeka (1) Hari Raya (1) Harimau Malaya (1) Holiday (1) I (1) Iftar (1) Iron Tablet (1) Kapitan (1) Kenny Rogers (1) Langkawi (1) MH370 (1) Maybelline (1) Medela (1) Memori (1) Mercun (1) Movie (1) Nasi Arab (1) Nike (1) PD (1) Pasar Malam (1) Pasport (1) Penang (1) Pengasuh Qisya (1) Piala Suzuki AFF 2012 (1) Pisang Goreng Cheese (1) Polo (1) Popia Vietnam (1) Pre-walker. produk (1) Pureen (1) Restoran Qasar Hadramawt (1) SCR6 (1) Sheklee (1) Solat Sunat (1) Streamyx (1) Tag (1) Tema (1) Underwater World Langkawi (1) Vantage (1) Wayang (1) Yellowpages (1) Zalora Malaysia (1) aircraft (1) internal audit (1) preloved (1) repost (1) samsung (1) stroller (1) wallets lelaki (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Indah itu...KAMU ©