Saturday, October 15, 2011

Pendapat | Pasangan ada kawan baik yang berlainan jantina?

Assalammualaikum..meh kongsi kat sini pendapat korg seme, perlu ke ada kawan baik yg berlainan jantina. Baik yg dh kahwin atau belum, mesti akan rasa sesuatu x, bila pasangan kita ada kawan baik yg berlainan jantina.

Pendapat I rasanya ada pro n cont, tp jika tahu adab dan batas pergaulan..pastinya bukan masalah yg besar, tp andai dh ilang kawalan, kawan baik pulak yg dilayan mcm pasangan, mcm mana tue?

Meh komen kt bwh nie ehh..xsabar nk dgr pendapat genius korg seme pulak. Mcm mana if jadi pd korg nie semua, apa tindakan yg korang amek.





UPDATE!!
17 Okt 2011

Bila dibaca berulang2 kali komen dr genius2 dkt bwh nie, so mlm nie i nk try tnya hubby pulak.

Me : Abg, apa pendapat abg kalo suami/isteri ada kawan baik yg berlainan jantina? Ok ke tak?
Dear : Tak ok!
Me : Nape?
Dear : Sbb pertama ia boleh mendatangkan fitnah pd org lain, kedua kita xkan tahu apa anggapan org bila kita dh ada suami/isteri..tp masih ada kawan baik yg berlainan jantina, yg ketiga kena jaga hati pasangan supaya pasangan xrasa dipermainkan.
Me : Lagi?
Dear : Geleng kepala, sambil menguap..sabo je lah kan..

So, i dh dpt wat kesimpulannya..nti next entry i update ok.


7 comments

October 15, 2011 at 12:21 PM

Ade kawan baik L n P :)
Sayang semuanya.. sayang awak juga :)

October 15, 2011 at 12:29 PM

Salam;
Bagi aku tak salah ada kawan baik tapi berlainan jantina.Sbbnya kawan tak ada hadnya lagi byk kawan baik lagi bagus.Tentang pergaulan pulak itu kita kena bataskan dalam islam kita dah diterangkan mcm mana cara betul kita nak bergaul..

October 15, 2011 at 1:28 PM

pendapat kak,kak tak setuju kawan berlainan jantina nih sbb sikit sebanyak mesti ada perasaan lebih dri kwn.

October 17, 2011 at 9:20 AM

dear oeya : heheheh...cyg awk jugak..

dear yusuflaili : betul jgk, at least kita tahu batasan dlm pergaulan kita kan..

dear sis Juma : huhuhuhu mayb btl tue, mesti akan ada perasaan yg tersembunyi kan aisshhh..

October 17, 2011 at 11:22 AM

ooo soalan nih..kalau pendapat I...I setuju je janji tahu batas pergaulan dan adab budi bicara semua...niat ikhlas berkawan tuh penting..bagi yang da berumahtangga lak..lagi cantik kalau kawan hubby kita jd kawan kita n begitu gak ngan kawan kita jadikan jugak kawan hubby kita...x kira apa jantina sekalipun...tp kena saling mmehami dan saling percaya mempercayailah...x dak perasaan nih susah gak rasanya...tul tak?

October 17, 2011 at 10:24 PM

bagi sya benda2 mcm ni ada pro n kontranya jg mcm tuan blog perkatakan..sudut kontranya, kena tgk dr sudut kenapa berkawan rapat berlainan jantina, klu skdr duk bertanya khabar, dah mkn ke belum, baik tak payah..mksdnya erti kawan mcm tu hnya mwujudkn perasaan lain..pronya pula, bkn rpt tp utk urusan2 lain yg penting...dlm erti kata lain jg skdr hubungan silaturrahim, ada penting brulah berurusan..xpyhlah kot nk berteman2 shoping apa bagai tu..hehe...sya sndiri, xsuka sgt..haha

October 17, 2011 at 10:57 PM

dear SS : kawan hubby jd kawan kita ehh..hmm.. kena pk sedalam2nya tue hehehehe kang hubby lak jeles hehehehe

dear Shorim : betul jgk tue..kalo kawan rapat duk tnya kabar, dh mkn ke blm, mesti lain mcm je kan..kalo kita xde feel dkt dia, takut2 dia lak yg ada feel dkt kita..

Post a Comment
Celoteh (80) Keluarga (80) Sharing (71) Kami (69) Makan-makan (67) Main masak-masak (63) Hamil (58) Qisya Nur Zahra' (57) Produk (52) Anak (48) Barangan Baby (47) Macam-macam (45) Ofis (42) WW (41) Blog (39) Al-kisahnya (36) Rumahtangga (36) Blogger (29) Gambar (28) SayaJual (27) Renungan (26) 2nd trimester (23) Entry pendek (23) Mutiara Hati (23) Online (23) Cinta dan Kahwin (22) Promosi (21) Ramadhan (21) 3rd trimester (20) Kesihatan (19) Nuffnang (18) Info (17) Resepi (17) Akhbar (16) Jom ronda (16) Check-up (15) Segmen (15) Tauladan (14) Wanita (14) Cuti-Cuti (13) Emosi (13) GA (13) Buffered Earning (12) CPUV (12) Bicara Hati (11) Kawan-kawan (11) BE (10) Dari Hati (10) Klip Video (10) Review (10) Aidifitri (9) Kerja (9) Koleksi (9) Murah (9) Pendapat (9) 1st trimester (8) Baby Fair (8) Petua Dapur (8) Wishes (8) Adik Qisya (7) Frozen Set (7) Aidiladha (6) Hadiah (6) Kuih muih (6) Selebriti (6) Wedding (6) Pregnant (5) Rompers (5) Shaklee (5) TM Berhad (5) Anak saudara (4) BabaMamaQisya (4) Berpantang (4) Sale (4) Spontaneous Thursday (4) Stock Susu (4) Artis (3) Baju Raya (3) Bloglist (3) EBM (3) Hijau (3) Jaundice (3) Makanan baby (3) Tudung2u.com.my (3) Western meal (3) sebarkan cintamu (3) 2014 (2) 2nd pregnancy (2) 3pcs (2) Adam Hawa (2) Adidas (2) Al-Fatihah Allahyarham Hj Ramli Osman (2) Astro (2) Bonus (2) Breastpump (2) Futsal (2) Hobi (2) Homemade (2) Hospital Seberang Jaya (2) Jumper (2) Kenangan (2) MAS (2) Mothercare (2) Pavlova (2) Pray4MH370 (2) Pre-walker (2) Pumping Milk (2) Qhaira Nazeeha (2) Secret Recipe (2) Supplement (2) Tarawih (2) Teka (2) Vitamin (2) banjir (2) kuantan (2) 1 tahun (1) 2013 (1) 3rd anniversary (1) 9months (1) Akad Nikah (1) Avent (1) BentoQisya (1) Birthday Qisya (1) Briyani (1) Buahan (1) Cameron Highlands (1) Cek (1) Coach (1) De Baron Resort (1) Doll (1) Durian Crepe (1) Educational Toys (1) Enoki (1) Filem (1) FizoMawar (1) Game (1) Groupon (1) Guess The Emoji (1) Happy Birthday (1) Hari Ibu (1) Hari Merdeka (1) Hari Raya (1) Harimau Malaya (1) Holiday (1) I (1) Iftar (1) Iron Tablet (1) Kapitan (1) Kenny Rogers (1) Langkawi (1) MH370 (1) Maybelline (1) Medela (1) Memori (1) Mercun (1) Movie (1) Nasi Arab (1) Nike (1) PD (1) Pasar Malam (1) Pasport (1) Penang (1) Pengasuh Qisya (1) Piala Suzuki AFF 2012 (1) Pisang Goreng Cheese (1) Polo (1) Popia Vietnam (1) Pre-walker. produk (1) Pureen (1) Restoran Qasar Hadramawt (1) SCR6 (1) Sheklee (1) Solat Sunat (1) Streamyx (1) Tag (1) Tema (1) Underwater World Langkawi (1) Vantage (1) Wayang (1) Yellowpages (1) Zalora Malaysia (1) aircraft (1) internal audit (1) preloved (1) repost (1) samsung (1) stroller (1) wallets lelaki (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Indah itu...KAMU ©