Thursday, March 22, 2012

Jangan potong ikut suka hati!!

Hai..xtau nak ckp mcm mana, 2 3 ari nie hangin btl drive kete pagi2 g keje dgn nak balik keje. Asal ntah, kerap pulak  jumpa driver yg perangai ikut suka hati diorg ja!

Nak belok kiri/kanan, nak masuk/keluar simpang..bukan main TAK RETI nak bg signal!! Diorg main redah jer suka2 hati, mcm jalan nie hak milik sendiri lak . Sakit pulak hati, mau x, tgh drive elok2, tiba2 boleh pulak nak potong q sesuka hati  jer, terkejut hokeyyy..sentappp I. Pastu wat muka ala2 ganster kampung pisang, atau wat muka comel xbersalah.

Xkisahla wat muka gangster ke, wat muka comel, jgnlah jd driver yg menyusahkan org lain, seme org pun sibuk jgk pagi2 nak pegi keje, nak pegi market ke apa, jgnla bwk kete mcm xde org lain kat jalan raya tue. Menyusahkan btl!!


Masa duk umah mak lagi berganda tensen, time balik keje, after exit Sg Dua tue memg jem teruk, smpai ke simpang nak masuk Sg Dua tue. Punyalah I nie beria2 jd pemandu berhemah, q lah sampai 1/2km dr exit tue, tgk laju je kete2 sblh kanan nie, xpela relex jer..tp last2 bila nak masuk simpang Sg Dua tue, sekali dgn beradap je diorg potong q amek kiri, punyala nak mudah kan!! Org lain boleh je q smpai berjela2, senang2 je diorg nak potong q, eeee memg geram grrrrr....org lain pun nak balik jgk, tp boleh je q, tp yg sesetngah nie, suka sgt potong q dr kanan masuk ke kiri, punya pentingkan diri sendiri!!

Cubala ada sikit kesabaran masa memandu, dan jgn hanya pk kita sj yg ada atas jalan raya! Org lain pun kalut jgk, nak balik jgk..huh sengal!

Err, rasa mcm nak g duk dkt kampung yg btl2 kampung tue...heee bolehke? Naik skuter pun relex jer, xyah nak kalut2 dgn kenderaan yg menggila di jalan raya nie!

Bersabarlah. Tunggu giliran anda, Anda mampu mengubahnya.

5 comments

March 22, 2012 at 12:35 PM

xsuka betoi bila org potong barisan.. kita penat beratur..

March 22, 2012 at 2:28 PM

hahahaha diorang nak terkucil kot...biasalh bila kena kat batang hidung sendiri br dia nak sedar...tp selalunya orang macam nih time orang buat tahu nak dimarahnya...sabor je lah..
semalam pun nasib baik tau x tergesel nga trailer...mau x tengah elok2 kami dok line kanan sekali...dia nak masuk himpit kitorang...nasib baik x terlanggar divider tau sebab nak elak dia nyer pasal....

Kakyang..tau x nanie xcident tiem nak balik tanjung malim itu hari...?

March 22, 2012 at 3:13 PM

haaa...kan, kurus semangat btl kalo duk kena mcm nie.
xtahu pun dia xcident? tp ada gak tnya dia masa dia ckp kena xray kaki tue, sal pe?

March 22, 2012 at 3:14 PM

xberadab org g2!

March 22, 2012 at 10:53 PM

memang geram je kalau kena potong camtu..penat kita beratur..

Post a Comment
Celoteh (80) Keluarga (80) Sharing (71) Kami (69) Makan-makan (67) Main masak-masak (63) Hamil (58) Qisya Nur Zahra' (57) Produk (52) Anak (48) Barangan Baby (47) Macam-macam (45) Ofis (42) WW (41) Blog (39) Al-kisahnya (36) Rumahtangga (36) Blogger (29) Gambar (28) SayaJual (27) Renungan (26) 2nd trimester (23) Entry pendek (23) Mutiara Hati (23) Online (23) Cinta dan Kahwin (22) Promosi (21) Ramadhan (21) 3rd trimester (20) Kesihatan (19) Nuffnang (18) Info (17) Resepi (17) Akhbar (16) Jom ronda (16) Check-up (15) Segmen (15) Tauladan (14) Wanita (14) Cuti-Cuti (13) Emosi (13) GA (13) Buffered Earning (12) CPUV (12) Bicara Hati (11) Kawan-kawan (11) BE (10) Dari Hati (10) Klip Video (10) Review (10) Aidifitri (9) Kerja (9) Koleksi (9) Murah (9) Pendapat (9) 1st trimester (8) Baby Fair (8) Petua Dapur (8) Wishes (8) Adik Qisya (7) Frozen Set (7) Aidiladha (6) Hadiah (6) Kuih muih (6) Selebriti (6) Wedding (6) Pregnant (5) Rompers (5) Shaklee (5) TM Berhad (5) Anak saudara (4) BabaMamaQisya (4) Berpantang (4) Sale (4) Spontaneous Thursday (4) Stock Susu (4) Artis (3) Baju Raya (3) Bloglist (3) EBM (3) Hijau (3) Jaundice (3) Makanan baby (3) Tudung2u.com.my (3) Western meal (3) sebarkan cintamu (3) 2014 (2) 2nd pregnancy (2) 3pcs (2) Adam Hawa (2) Adidas (2) Al-Fatihah Allahyarham Hj Ramli Osman (2) Astro (2) Bonus (2) Breastpump (2) Futsal (2) Hobi (2) Homemade (2) Hospital Seberang Jaya (2) Jumper (2) Kenangan (2) MAS (2) Mothercare (2) Pavlova (2) Pray4MH370 (2) Pre-walker (2) Pumping Milk (2) Qhaira Nazeeha (2) Secret Recipe (2) Supplement (2) Tarawih (2) Teka (2) Vitamin (2) banjir (2) kuantan (2) 1 tahun (1) 2013 (1) 3rd anniversary (1) 9months (1) Akad Nikah (1) Avent (1) BentoQisya (1) Birthday Qisya (1) Briyani (1) Buahan (1) Cameron Highlands (1) Cek (1) Coach (1) De Baron Resort (1) Doll (1) Durian Crepe (1) Educational Toys (1) Enoki (1) Filem (1) FizoMawar (1) Game (1) Groupon (1) Guess The Emoji (1) Happy Birthday (1) Hari Ibu (1) Hari Merdeka (1) Hari Raya (1) Harimau Malaya (1) Holiday (1) I (1) Iftar (1) Iron Tablet (1) Kapitan (1) Kenny Rogers (1) Langkawi (1) MH370 (1) Maybelline (1) Medela (1) Memori (1) Mercun (1) Movie (1) Nasi Arab (1) Nike (1) PD (1) Pasar Malam (1) Pasport (1) Penang (1) Pengasuh Qisya (1) Piala Suzuki AFF 2012 (1) Pisang Goreng Cheese (1) Polo (1) Popia Vietnam (1) Pre-walker. produk (1) Pureen (1) Restoran Qasar Hadramawt (1) SCR6 (1) Sheklee (1) Solat Sunat (1) Streamyx (1) Tag (1) Tema (1) Underwater World Langkawi (1) Vantage (1) Wayang (1) Yellowpages (1) Zalora Malaysia (1) aircraft (1) internal audit (1) preloved (1) repost (1) samsung (1) stroller (1) wallets lelaki (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Indah itu...KAMU ©