Tuesday, June 5, 2012

Klana Beach Resort, Port Dickson

Hai.

Ari2 masa pegi PD, kitorg stay di Klana Beach Resort. Klana Beach nie adalah resort kepunyaan Majlis Agama Islam Negeri Sembilan. I rasa nie hotel/resort pertama yg I stay, yg btl2 islamik hotel. Hotel nie btl2 blkg Ancasa Resort n Spa  di Pantai Teluk Kemang. Memg sunyi, sbb ia btl2 kawasan yg private, since masa kitorg smpai tue, receptionist bgtau resort nie baru 5 bulan beroperai. Wahhh..patutla rasa mcm sunyi, mayb sbb ramai yg xtau lagi lokasi/ belum byk promosi yg dibuat.


pic  from Klana Beach Resort

pandangan hadapan resort



view from our room

Sal pe I kata resort nie ada ciri2 Islamik, ok, first masa masuk di ruang lobi, rasa mcm wahhh...tenang jer bila dgr alunan nasyid berkumandang yg diorg pasang through by speaker. Kitorg check in dlm kul 530 mcm tue kot, dan masa tue x ramai pun, dkt parking dlm 3 biji kete jer.

entrance nak masuk ke lobi

Bila dh siap daftar seme, dptlah bilik, so truslah berangkut barang ke bilik. Tingkat 2, bilik 229 jgn riso wpun resort nie cuma 3 tingkat tp masih ada lif.



nie bilik kitorg pilih, Superior Seaview
nak sgt mengadap laut, panas la time gini


ruang barang disini


tv ada siaran astro, tp terhad..bape ch je ada


toilet adalah sgt bersih


luas, boleh mandi lebih dr sorg..errr!?


tolietteries nie xleh guna, harus simpan utk koleksi jgk hahahaha mcm apa ag hobby nie


Ok, jom jalan2 sekitar resort. Resort nie ada kolam renang sendiri, so xyahla riso kalo bwk anak2 kecik nak mandi atau apa. Dan kolam renang super bersih dan jernih airnya.


Nie ag satu ciri Islamiknya,


kolam renang utk lelaki, blkng wall batu tue, kolam renang utk wanita



kolam renang untuk perempuan

 Itu yg I ckp, ini kali pertama stay di resort yg asingkan kolam renang wanita dan lelaki. Act bukan asing mcm mana pun, cuma bersebelahan sj, dihadang oleh benteng pancuran air terjun dkt dinding batu tue. Untuk kanak2 pun ada kolam sendiri, di depan kedua2 kolam renang nie, lupa lak nak amek gmbr.

seyesly, sgt mengkhayalkan bila mandi dkt wall nie..hubby mandi sebelah sana while I mandi sblh sini, hada haku kesah wpun sorg2 huhuhuhu..pastu main intai jerit2 dkt lubang dkt wall nie, i love u dear, love u too syg : ada lubang yg boleh tgk org sblh hihihihi..korg bygkan kitorg dua je kat pool nie, hubby satu pool, I satu pool..haa apalagi mcm2 aksi yg dirakamkan huhuhu..


pool lelaki, ada ala2 jakuzi g2, jeles..

Ok, jom jalan2 sekitar resort pulak, benarnya kitorg jalan2 dulu, baru terjun pool,  oppsss gambar di pool memg byk, mcm2 aksi ada..adooii tp minta maaf seme tue utk koleksi peribadi je, sekeping atas nie je k hikhikhik..yang bestnya resort nie, diorg sediakan laluan jalan kaki untuk ke tepi pantai. Memg selesa..boleh berjalan smpai ke hujung tepi pantai. Masih baru, so laluan nie memg bersih, kul 730pm laluan ni akan dtutup.




benonya, dh penat nie time nie , tp gagahkan jgk nk bg abis smpai ujung

memg terasa berpeluh la jgk kalo nak abis smpai ke hujung


finally, dh abis..mengah kot huhuhu..


Tahu x, nie lah Komleks Baitulhilal yg org tgk anak bulan bila time nak raya tue. X pasti samada org ramai boleh naik smpai ke atas tue atau x, atau mungkin utk kakitangan MAINS dan Resort nie ja.




Lepak di sini,

atau pun

di sini, selepas penat berjalan dan bermain di pool..with a cup of coffea mayb :)

Atau mungkin utk melihat matahari terbenam, subhanallah cantik sgt. Memg kitorg tgu smpai abis.

.
.
.
.
.
.

Bila time maghrib tue, kitorg naik bilik, bacaan Al-Quran dipasang di ruang lobi. Sekitar hotel diperdengarkan dgn bacaan Al-Quran. Mlm tue pegi ke Dataran Teluk Kemang, sj jalan2 cari souvenier dkt sana. So far, I rasa hotel nie ok, berbaloi dgn apa yg dibayar, tp katil dlm bilik yg xbape best, sbb cuma ada single bed, tp wpun single bed, for us masih ag boleh tdo sekatil huhuhuhu...sbb bukanla kecik sgt katil tue..staf2 dkt sana seme frenly, dr receptionist smpaila ke cleaner seme mesra belaka, dan hotal sgt bersih.

Ari tue masa booking, I trus booking dgn hotel. Call receptionist, diorang minta nama dan i/c utk booking, dan I xperlu byr apa2. So, bila smpai sana, diorg scan i/c utk check in. Mudah je kan. Rate mungkin depends pada tarikh check in samada peak rate or low rate.

Rate : RM 185/nite ( include bfast )
Check in : 2 day 1 nite


 










22 comments

June 5, 2012 at 3:19 PM

beshnya jln2..

June 5, 2012 at 4:10 PM

huhuh..cantiknye

June 5, 2012 at 4:38 PM

seronoklah berdua je he!he!.

June 5, 2012 at 4:57 PM

Wahh sekian lama i nantikn entri PD u nih...tp x puaslah gambar u x bnyak...hehehe

Luas ye blik mnd...ada maksud tersirat d situ....hehehrhe

June 5, 2012 at 5:37 PM

wahhhh, indahnyaa.. memang nampak ada ciri2 keislaman sikit resort tu... best lah tak ramai orang lagi.. tak juga sesak2 kepala kita nak bersantai kan.. pasti tenang dengan keindahannya..

June 5, 2012 at 10:17 PM

cantiknya resort ni... teruja sy tgk :-)

June 6, 2012 at 8:41 AM

sekali sekala kan :)

June 6, 2012 at 8:42 AM

memg cantik..

June 6, 2012 at 8:43 AM

hihihi sementara msih berdua

June 6, 2012 at 8:46 AM

nk gmbr byk, dtg umah boleh huhuhuhu...
ahakkss...fhmkah maksud itu

June 6, 2012 at 8:46 AM

seyesly, memg tenang sgt..sbb tmpt nie xramai org, sunyi ja..dpt dgr bunyi ombak..memg best sgt

June 6, 2012 at 8:47 AM

nti pegila sana pulak :)

June 6, 2012 at 11:37 AM

best pulak nengok..

June 6, 2012 at 2:05 PM

menarik.. ;)
boleh hint2 dekat en. suami ni (walaupun kg tak berapa nak jauh dari situ.. hehehe)

June 7, 2012 at 12:39 PM

wahhh..nampak menarik je tmpt neh..nak g jugak..

June 7, 2012 at 3:24 PM

boleh la kalo nak pergi hihihi

June 7, 2012 at 3:25 PM

memg menarik, sbb tmpt nie masa pegi memg sunyi..kalo nak privacy memg best..xde riuh atau bising sana sini

June 7, 2012 at 3:26 PM

ahaks...sila la pegi, sy dh review dh..

December 2, 2012 at 4:18 PM

minggu lepas saya cari tempat best untuk pergi bercuti dengan family ... guna en google sampai lah ke sini .....
dan terus booking hotel di situ ....
memang sangat best tak rugi pun ...

http://www.namiacinta.com/2012/12/klana-beach-resort-port-dickson.html

January 9, 2013 at 11:07 AM

salam kenal dari fifi..

teringin nak pergi hotel ni.. actually hotel ni hotel wakaf.. dibina di atas tanah wakaf. tu yang derang jaga dri segi asingkan kolam semue..

p/s: husband kerje dekat bahagian wakaf.. tu yang tau.. byk lagi hotel wakaf kat malaysia.. klu g bercuti tido la kat hotel2 macam ni.. keuntungan disalurkan ke majlis agama islam.. kire bercuti sambil menderme la.. :)

February 18, 2013 at 2:46 PM

Salam...

Tmpg seronok...sy org PD tp xtau pula ade hotel cantik cenggini.hihi...

December 23, 2015 at 4:12 PM

boleh cuba ni..memang rare kalau hotel islamic style camni...

Post a Comment
Celoteh (80) Keluarga (80) Sharing (71) Kami (69) Makan-makan (67) Main masak-masak (63) Hamil (58) Qisya Nur Zahra' (57) Produk (52) Anak (48) Barangan Baby (47) Macam-macam (45) Ofis (42) WW (41) Blog (39) Al-kisahnya (36) Rumahtangga (36) Blogger (29) Gambar (28) SayaJual (27) Renungan (26) 2nd trimester (23) Entry pendek (23) Mutiara Hati (23) Online (23) Cinta dan Kahwin (22) Promosi (21) Ramadhan (21) 3rd trimester (20) Kesihatan (19) Nuffnang (18) Info (17) Resepi (17) Akhbar (16) Jom ronda (16) Check-up (15) Segmen (15) Tauladan (14) Wanita (14) Cuti-Cuti (13) Emosi (13) GA (13) Buffered Earning (12) CPUV (12) Bicara Hati (11) Kawan-kawan (11) BE (10) Dari Hati (10) Klip Video (10) Review (10) Aidifitri (9) Kerja (9) Koleksi (9) Murah (9) Pendapat (9) 1st trimester (8) Baby Fair (8) Petua Dapur (8) Wishes (8) Adik Qisya (7) Frozen Set (7) Aidiladha (6) Hadiah (6) Kuih muih (6) Selebriti (6) Wedding (6) Pregnant (5) Rompers (5) Shaklee (5) TM Berhad (5) Anak saudara (4) BabaMamaQisya (4) Berpantang (4) Sale (4) Spontaneous Thursday (4) Stock Susu (4) Artis (3) Baju Raya (3) Bloglist (3) EBM (3) Hijau (3) Jaundice (3) Makanan baby (3) Tudung2u.com.my (3) Western meal (3) sebarkan cintamu (3) 2014 (2) 2nd pregnancy (2) 3pcs (2) Adam Hawa (2) Adidas (2) Al-Fatihah Allahyarham Hj Ramli Osman (2) Astro (2) Bonus (2) Breastpump (2) Futsal (2) Hobi (2) Homemade (2) Hospital Seberang Jaya (2) Jumper (2) Kenangan (2) MAS (2) Mothercare (2) Pavlova (2) Pray4MH370 (2) Pre-walker (2) Pumping Milk (2) Qhaira Nazeeha (2) Secret Recipe (2) Supplement (2) Tarawih (2) Teka (2) Vitamin (2) banjir (2) kuantan (2) 1 tahun (1) 2013 (1) 3rd anniversary (1) 9months (1) Akad Nikah (1) Avent (1) BentoQisya (1) Birthday Qisya (1) Briyani (1) Buahan (1) Cameron Highlands (1) Cek (1) Coach (1) De Baron Resort (1) Doll (1) Durian Crepe (1) Educational Toys (1) Enoki (1) Filem (1) FizoMawar (1) Game (1) Groupon (1) Guess The Emoji (1) Happy Birthday (1) Hari Ibu (1) Hari Merdeka (1) Hari Raya (1) Harimau Malaya (1) Holiday (1) I (1) Iftar (1) Iron Tablet (1) Kapitan (1) Kenny Rogers (1) Langkawi (1) MH370 (1) Maybelline (1) Medela (1) Memori (1) Mercun (1) Movie (1) Nasi Arab (1) Nike (1) PD (1) Pasar Malam (1) Pasport (1) Penang (1) Pengasuh Qisya (1) Piala Suzuki AFF 2012 (1) Pisang Goreng Cheese (1) Polo (1) Popia Vietnam (1) Pre-walker. produk (1) Pureen (1) Restoran Qasar Hadramawt (1) SCR6 (1) Sheklee (1) Solat Sunat (1) Streamyx (1) Tag (1) Tema (1) Underwater World Langkawi (1) Vantage (1) Wayang (1) Yellowpages (1) Zalora Malaysia (1) aircraft (1) internal audit (1) preloved (1) repost (1) samsung (1) stroller (1) wallets lelaki (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Indah itu...KAMU ©