Friday, October 19, 2012

Susu Hi-Goat semasa hamil

Hai,
Salam di pagi Jumaat.

Semalam ada borak2 dgn Kak Su rakan kelas ngaji, dia ada tnya sepanjang preggy nie ada minum susu apa2 x? So, I pun ckp ada la amek susu Anmum tue, tp ntah nape kali nie preggy xbape suka pulak minum susu tue, rasa nak loya la, rasa mual la..so jrg la minum. Kdg2 dua tiga hari sekali baru minum, xpun bila hubby yg bancuh bila beliau tgk si isteri nie lama dh xminum susu.

Sekali Kak Su pun ckp, why not kalo try susu kambing Hi-Goat...ingat2 sikit perbualan semalam di kantin:



Kak Su : Azie tryla minum susu kambing Hi-Goat..bagus tau. Azie minum x susu kambing?

Me : Pernah la cuba  minum susu tue, sekali jer kot..itu pun bancuh separuh sachet jer. Tp mak azie memg amalkan dh lama minum susu nie, kira kat umah mak tue ada stockla.

Kak Su : Menantu Kak Su yg baru bersalin ri2, memg duk amalkan susu nie dr mula2 dia tau preggy lagi. Badan dia pun nmpk sihat dan cergas, yg plg bagus..baby dia xkena lansung kuning!

Me : Ye ke??

Kak Su : Betul azie, sdgkan menantu kak Su tue darah O.

Me : Setahu azie, ibu yg berdarah O nie, keberangkalian anak nak kena kuning mudah, tp untungla anak dia xkena kuning.

Kak Su : Itula , mungkin rezeki dia sama. Azie cubala minum susu tue..susu kambing pulak makanan sunnah rasullullah..bagus utk  azie dan baby jgk.

Mcm tue la lbh kurg borak dgn kak su smlm, so I pun mula terpikir lps stock anmum nie abis, ingat nak try jugak minum susu kambing nie, rasanya boleh kot minum susu kambing nie, tgk mak minum relex jer, pernah tnya mak jgk, ada x bau hamis ke apa..mak ckp sedap jer.

Ada ke mummy kat sini yg amalkan jgk  minum susu kambing masa preggy, sharela sikit experiance. Boleh jgk tahu pengalaman kwn2.



Inila cucunda Kak Sue, Muhammad Al-Fateh

32 comments

October 19, 2012 at 9:47 AM

x penah cube lg...

October 19, 2012 at 9:58 AM

Comelnya baby tu..saya minum susu anmum,tp sbb mak mertua ckp baik minum susu kmbing ms pregnant ni utk elak baby kena kuning,so masa bulan2 last tu sy minum susu kambing,bkn yg paket camtu, yg fresh org jual dlm botol kecik2 tu,biasa kt pasar tani sini ada jual,sy sempat minum 3-4 botol je ms tu..memang anak sy tk de kena kuning,hmpir nk kena je tp tk kena la..

October 19, 2012 at 10:00 AM

saya pun minum susu hi goat ni..sedap, tp kdg2 klu dah slalu minum jadi muak...

October 19, 2012 at 10:11 AM

@teratak hati dpt minum yg fresh lagi bagus, tp ntah lalu ke x nk minum yg fesh nie huhuhuhu yg fresh nie rasanya mahal jgkkan

October 19, 2012 at 10:11 AM

@Nurul Husna rasa mcm tue jgk kot, tp kalo minum sehari sekali ok kot

October 19, 2012 at 10:21 AM

err...kalo tak bleh minum susu mcm mane ek..

October 19, 2012 at 10:22 AM

Sy pernah try minum yang fresh tapi dgn syarat kene minum time sejuk...kalau tak rasa nak terkuar balik...

Lps kene food poisoning aritu sebab minum susu kambing terus fobia nak minum..tp lps ni maybe bole try yg sachet plak..mcm menarik je...=)

October 19, 2012 at 10:29 AM

kak ita tak pernah cuba..tapi alhamdulilah 3 org anak kak ita tak pernah kena kuning masa baby...

October 19, 2012 at 10:34 AM

erk..yui bncuh sepaket pastu dh xlalu..huhu

October 19, 2012 at 10:41 AM

tak pernah minum... tp kalau makan sunnah rasullah mesti banyak khasiatnya kan.. lg pun susu kambing memutihkan.. silap² anak awk putih gebu nnt...

October 19, 2012 at 11:05 AM

Mrs Lurve : x mahal lah...u pergi je rumah pak mail...pastu suruh pak mail perahkan...x pun u nak buat sndr pun bleh...fresh lagi..nak terus minum time tu jugak pn bleh...hehehehehe...

I skang amalkan herbalife..alhamdulillah skit rasa...

October 19, 2012 at 11:20 AM

dya byk org jual hi-goat ni but keberkesanan tuk org preggy x thu plk..lurve ckp baru lh thu...mne thu next year nk preggy leh amalkan selalu..iyer dak??

October 19, 2012 at 11:57 AM

Yana pun minum susu HiGoat yg ada kurma madu, beli dekat website YakinJaya Enterprise, barang2 dia semua murah dari pasaran :)

October 19, 2012 at 12:06 PM

tak pernah cuba, cuma akak boleh cuba jika berminat.. tengok kesan dia lepas abis satu kotak tu. comel nye baby tu. :-)

October 19, 2012 at 12:15 PM

comelnye baby...

October 19, 2012 at 2:54 PM

susu kambing ni mmg bagus..sunnah nabi plak kan.tp tu lah..bau die yg tak tahan..rasanya klau paket2 mcm ni kurang ckit kot bau? bleh usulkan kat hubby nih...sbb sy skrg pun naik menyampah dh minum anmum...muak..

October 19, 2012 at 3:21 PM

mmg minum susu ni pown even dh x preggie lagi hehehe, bagus tau !

October 19, 2012 at 3:48 PM

@NawaLatisya minum yg freshh? kena masak dulu kan?

October 19, 2012 at 3:48 PM

@SumeSakan erkk...bukan ke kena masak dulu, mau pak mail ketuk kepala japg hehehehe

October 19, 2012 at 3:49 PM

@baby lydia jomla kita sama2 amalkan..

October 19, 2012 at 3:49 PM

@Munnafendy itulah mak ada ckp jgk, xde pun bau hamis seme..ok je, mungkin sbb dh olah bg hilang bau seme

October 19, 2012 at 3:50 PM

@Kesuma Angsana ye ke?? tp memg btl mak ckp memg bagus, bertenaga jer..

October 20, 2012 at 3:04 PM

kwn my pun ad suh minum susu kmbing..ank die mmg comel n xde kuning...my pun bli.tp minum sekali terus buweekk.kuar semua isi prut.haha..tp nnt2 nk try minum jgk..kot2 blg minum ke..sbb my pun darah o..darah o mmg ank sng kne kuning ea?br tau..

October 21, 2012 at 11:04 AM

sepanjang ngandungkan kembar dulu akak minum susu ni.Alhamdulillah akak sihat dan cergas.Tiada asthma (itu alasan utama akak minum susu ni)

Tapi anak still juga kena jaundis cuma tak tinggi.Warded la juga sehari dua.

Tapi yang lagi bestnya si kembar tu gebuss hehhehe ramai yang tanyakan petua Maklumlah kami suami isteri agak kelamss hehhehe..

October 21, 2012 at 11:27 AM

wani dulu minum anmum, soya dg air kelapa jer tiap2 hari dr mula preggy sampai nak bersalin

October 22, 2012 at 9:37 AM

Hahahahaa...ye ke kena masak..I pun x tau....hehehehe....x delah Pak Mail baik x ketuk aih...ekekekeke

October 22, 2012 at 9:55 AM

minum ye kak azie..nnt baby shat..mak pon shat...utk kebaikan bek trus kan kan.. ^__^

October 22, 2012 at 8:19 PM

Hi-goat ni umi abah sy mmg ade minum sbelum ni... Dan sy selalu join minum skali. sebab sedap... *utk student pun ok* :P

October 23, 2012 at 12:20 PM

azie! kite mcm same lah hehe. bazi dari awal peknen, suami belikan susu anmum perisa cokelat tuh. tp smpi lah nk bersalin ni x abes2 jgk sekotak hehehe. mmg x boleh masuk lgsg. skrg bazi minum hi-goat nih. ibu ckp elok utk elak anak kena jaundice, bazi try je mudah-mudahan bby x terkena kuning nnti. tp yg bestnye bazi boleh minum hi-goat nih. xde bau hamis kambing pon hehe.. azie pon try la :)

October 23, 2012 at 1:34 PM

azie..mila pun nak try susu ni..mila plk brdarah O, asben pun drh O..aduhh cuaknya..

February 17, 2013 at 12:05 AM

Salam,

Kalo tak leh nak telan susu kambing, try minum Higoat kurma + madu yang enak berkhasiat. Pasti boleh!

http://susuhigoatpower.blogspot.com/2013/02/higoat-premium-kurma-madu.html

September 9, 2013 at 12:58 PM

Salam...kalu nk try susu higoat nie bleh cuba tgk kat sini....http://madeinkedah.blogspot.com harga berpatutan...Tq

Post a Comment
Celoteh (80) Keluarga (80) Sharing (71) Kami (69) Makan-makan (67) Main masak-masak (63) Hamil (58) Qisya Nur Zahra' (57) Produk (52) Anak (48) Barangan Baby (47) Macam-macam (45) Ofis (42) WW (41) Blog (39) Al-kisahnya (36) Rumahtangga (36) Blogger (29) Gambar (28) SayaJual (27) Renungan (26) 2nd trimester (23) Entry pendek (23) Mutiara Hati (23) Online (23) Cinta dan Kahwin (22) Promosi (21) Ramadhan (21) 3rd trimester (20) Kesihatan (19) Nuffnang (18) Info (17) Resepi (17) Akhbar (16) Jom ronda (16) Check-up (15) Segmen (15) Tauladan (14) Wanita (14) Cuti-Cuti (13) Emosi (13) GA (13) Buffered Earning (12) CPUV (12) Bicara Hati (11) Kawan-kawan (11) BE (10) Dari Hati (10) Klip Video (10) Review (10) Aidifitri (9) Kerja (9) Koleksi (9) Murah (9) Pendapat (9) 1st trimester (8) Baby Fair (8) Petua Dapur (8) Wishes (8) Adik Qisya (7) Frozen Set (7) Aidiladha (6) Hadiah (6) Kuih muih (6) Selebriti (6) Wedding (6) Pregnant (5) Rompers (5) Shaklee (5) TM Berhad (5) Anak saudara (4) BabaMamaQisya (4) Berpantang (4) Sale (4) Spontaneous Thursday (4) Stock Susu (4) Artis (3) Baju Raya (3) Bloglist (3) EBM (3) Hijau (3) Jaundice (3) Makanan baby (3) Tudung2u.com.my (3) Western meal (3) sebarkan cintamu (3) 2014 (2) 2nd pregnancy (2) 3pcs (2) Adam Hawa (2) Adidas (2) Al-Fatihah Allahyarham Hj Ramli Osman (2) Astro (2) Bonus (2) Breastpump (2) Futsal (2) Hobi (2) Homemade (2) Hospital Seberang Jaya (2) Jumper (2) Kenangan (2) MAS (2) Mothercare (2) Pavlova (2) Pray4MH370 (2) Pre-walker (2) Pumping Milk (2) Qhaira Nazeeha (2) Secret Recipe (2) Supplement (2) Tarawih (2) Teka (2) Vitamin (2) banjir (2) kuantan (2) 1 tahun (1) 2013 (1) 3rd anniversary (1) 9months (1) Akad Nikah (1) Avent (1) BentoQisya (1) Birthday Qisya (1) Briyani (1) Buahan (1) Cameron Highlands (1) Cek (1) Coach (1) De Baron Resort (1) Doll (1) Durian Crepe (1) Educational Toys (1) Enoki (1) Filem (1) FizoMawar (1) Game (1) Groupon (1) Guess The Emoji (1) Happy Birthday (1) Hari Ibu (1) Hari Merdeka (1) Hari Raya (1) Harimau Malaya (1) Holiday (1) I (1) Iftar (1) Iron Tablet (1) Kapitan (1) Kenny Rogers (1) Langkawi (1) MH370 (1) Maybelline (1) Medela (1) Memori (1) Mercun (1) Movie (1) Nasi Arab (1) Nike (1) PD (1) Pasar Malam (1) Pasport (1) Penang (1) Pengasuh Qisya (1) Piala Suzuki AFF 2012 (1) Pisang Goreng Cheese (1) Polo (1) Popia Vietnam (1) Pre-walker. produk (1) Pureen (1) Restoran Qasar Hadramawt (1) SCR6 (1) Sheklee (1) Solat Sunat (1) Streamyx (1) Tag (1) Tema (1) Underwater World Langkawi (1) Vantage (1) Wayang (1) Yellowpages (1) Zalora Malaysia (1) aircraft (1) internal audit (1) preloved (1) repost (1) samsung (1) stroller (1) wallets lelaki (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Indah itu...KAMU ©