Monday, November 12, 2012

Penangan drama Adam & Hawa

Hai,
Dah lama nak update entry nie kat sini..baru hari nie berjaya..

Skrg nie dkt astro memg tgh femes cite Adam Hawa nie, di Mustika HD..tp entry nie bukanlah nak cite sal sinopsis drama nie ke, sape pelakon atau bagai2 lagi.



Sblm nie pakej astro yg kitorg amek memg xde saluran Mustika HD nie, tp masa mula tayangan drama nie, astro ada bagi free bape lama ntah utk tgk saluran Mustika HD, Citra, dan Warna kot, kalo xsilap. Since dr tue la kitorg, hubby n wifey nie mula layan drama nie. Dptlah tgk selama beberapa ari.

Sampai la abis tempoh saluran free yg diorg bg nie..sob..sob...dh xleh tgk. I pun ckp dkt hubby, lps nie dh xboleh tgk lagila drama nie mlm2..hubby diam jer..xpelah I boleh tgk dkt online website. Xdelah nak kisah sgt, lagipun kalo drama di peringkat awal nie, xdela mcm best sgt kan..so kalo dpt tgk pun xkisah sgt...jgn smpai dh scene tgh2 nak klimaks tiba2 dh xleh tgk..itu memg meroyan jadinya huhuhuh..I pun xkisah sgt..sbb hubby memg xlayan punya cite2 melayu mcm nie, memg payahla beliau nak tgk cite2 romance gini.



Flashback kejap masa tgh femes filem Ombak Rindu. Masa tue punyala beria ajak hubby g tgk dkt cinema..smpai dh booking online ticket nk tgk tau. Tahu apa jwpn beliau "sori..abg mls nak layan cite2 tangkap jiwang mcm tue, sedih pastu menangis, ntah pe2 je" "xpe kalo sy dh booking, jom abg teman smpai pintu masuk tue, syg g masuk tgk..abg tgu dkt luar" "abg mlsla nak tgk cite mcm tue, beli je dvd nti tgk" Smpai dh puas pujuk dan merajuk, memg xlayan punya. Geram sgt2!! Xpelah, pasrahla nak wat mcm ne kan dh dpt suami hati kering mcm tue huhuhuhu..terpaksa cancel booking. Sekali balik umah mak ada dvd ombak rindu tue, pinjamla kejap, balik tgk kat umah.. Pas2 I pun layan sorg2 movie tue.. Rupanya dlm diam2 hubby layan cite tue sorg2 dkt lappy hahahahahahaha.. punyala takut kalo isteri beliau ni nmpk, mestila kena perli kaw2 punya. Smpaila beralih ke tv pulak, duk ulang cite tue ja..smpai boleh khatam scenes2 dlm tue.. Xde perli2 punya, ckp direct trus..lepas geram la konon hihihihi..

Ok, berbalik pd drama Adam Hawa nie, ptg tue I balik keje..sekali tgk ehhh...kenapa boleh tgk saluran Citra nie, Warna pun blh tgk...ehhh Mustika HD pun boleh tgk jgkla..ehh, pelik, astro bg free lagi ke??

Hubby: Syg, abg dh tambahkan saluran Mustika HD dlm pakej baru.
Me : Aitt...kenapa abg tmbhkan pulak? Nti lagi bykla kena byr astro. 
Hubby : Abis..syg nak tgk sgt Adam Hawa tue..kesian pulak, abg tambahkanla..
Me : Mana ada syg nk tgk sgt pun...elehhh..abg yg nk tgk sbnrnya, pas2 malu nak ngaku dkt syg. Abg pun layan jgkkan cite mcm tue hehehehe..nti kena byr lebihla pasnie
Hubby : Ehhh..syg yg nk tgk. Ala..lagipun bukan syg bayar pun duit astro!!
Me : Dussshhh....



Punyala excitedkan bila hubby dh tmbh pakej baru nie. So tiap Isnin-Khamis pukul 10pm memg layan cite nie la dua2 org..xberganjak. Hubby pun kalo sibuk dgn keje beliau, sgup tgl keje dulu, tgk drama nie. Skrg nie drama nie makin best sbb Ain dh mula tahu hubungan Azi dan Johan..dan Ain mcm dh boleh lembut sikit dgn Adam.

Bila ada part Ain dan Adam yg gurau2 manja ala romance g2, memg dpt perhatikan hubbyku memg feel btl, duk senyum2 kambing.


nie scene yg Am berangan smbil gigit jari dlm kete tue


Smbil cuit mencuit, baling2 bantal saling mengusik hahahaha..

Abg, kemain senyum..suka nampak
Baby..tgk mama senyum sorg2, berangan apa ntah tue baby pulak yg kena 
Syg..senyum sorg2, sal pe?

Memg btlla cite nie penangan hebat btl, smpaikan hubby yg xlayan drama melayu nie boleh tercongok dpn tv tgk smpai abis.

Abg...yg nie ulanganlah..kan dh tgk ari tue..bukala cite lain
Laa..biarlah abg nk tgk

See...mula2 memg xpercaya bila siri ulangan pun beliau tgk! Sekali, memg pun g2..kalo ada je siri ulangan dkt astro tue, memg beliau akan tgk!! Wpun ada cite lain, tetap jgk nk tgk ulangan tue. Kalo kuar makan dkt luar, mesti balik sblm pukul 10pm huhuhuhu...kalo ari isnin-khamis xnak balik umah mak..sbb umah mak xde astro nk tgk drama nie. Percayalah..inilah reaksi hubby semenjak ada drama nie dkt tv huhuhuhu..

Memg btl hebat penangan drama nie.. ada cite dr sorg kawan yg berebut remote tv dgn abah beliau..sbb si anak xnak tgk drama nie, while si abah pulak yg duk sibuk nk tgk hehehehe..mcm2 keletah.



16 comments

November 12, 2012 at 11:01 AM

hubby KA x brpa nk layan citer2 melayu ni hehe

November 12, 2012 at 11:02 AM

penangan nya hebat sampai Qoid hafal dah lagu OST ni..huhu..tapi citer meleret sgt..tp still tgk jugak :)

November 12, 2012 at 11:15 AM

Assalamualaikum ...
singgah pagi..nice post...dapat juga sikit info kat sini jarang tgok tv...tirana aduka ni..hehehehhehe

November 12, 2012 at 11:21 AM

hahahaha...dilamun cinta agk e tgk drama ni..adehhh..klakar ayut bace entry kak Azie ni tau..sabar jela... ^_^ mlm nijgn lupe ye kak :)

November 12, 2012 at 11:22 AM

sedangkan baca novel pun blh tersenyum inikan lg tgk drama nya kan.. kan.. dgn aaron yg nakal tu... sesuailah sgt.. watak tu untuk dia... part mereka nak berbaik ni mmg best sbb adam asyik angau.. minggu ni pun best jugakkan..

November 12, 2012 at 11:36 AM

Sweetnya hubby, sanggup belikan saluran baru tu ☺☺

Tak pernah tgk lagi citer nih. Nak cari novel pon tak jumpa.

November 12, 2012 at 11:37 AM

semua cerita ni tak tgk..

November 12, 2012 at 11:38 AM

download la...dekat master.com ke cerita master.com...may tgk situ je...

November 12, 2012 at 1:26 PM

Hahhaa kelakar suami akak niee.. :D
Tulaa belum tengok belum tahu kan..
eiqa pun tengok kat internet..
sbb eiqa dduk hostel so xde tv..
kat rumah pulak x ambik Mustika tu..
Hari tu je yg dapat sebulan free tu.
Mmg hebat laa penangan citer nie..

eiqa tengok part yg Am berangan dalam kereta gigit jari tu, aha tergelak depan laptop, ahha

Okay kak, rse nye kalau eiqa brcerita mmg panjang laa comment eiqa niee, hehee

November 12, 2012 at 1:57 PM

tak tgk pun..hahah...dgr bdk opis jek cerita2...:P

November 12, 2012 at 2:56 PM

tengok online je hehhe.. tak langgan pakej ni

November 12, 2012 at 3:58 PM

sama cam my hubby samggup balik awai.. kalau tak, sure balik dalam kul 1 pgi.. hee...haruu..

November 13, 2012 at 9:40 PM

en.azmi akak tu mmg la jarang nak layan citer2 mcm ni,sampai kdg2 berperang dgn dia,sbb dia nak tgk sukan,nsb baik ada ulangan..huhu

November 13, 2012 at 10:08 PM

hahhahahha.. nak tergelak plak baca kisah hubby awk.. tp rasa mcm alahaiiii sweetnya... siap leh senym sorg2 pulak yer... :-)

sy xtgk pun cite ni.. sbb umah xda astro, kat kg ada astro tp xda channel ni... nak layan dkt tenet plak mls.. tp bila bc entry ni rasa mcm haiihhhh... nak kne tgk je ni... hihii

November 14, 2012 at 10:52 AM

wani pun suka sgt adam hawa...
skang ni pulak tgk am makin kelakar jer hakhak

November 14, 2012 at 1:35 PM

hihi..baru best kan tgk bila suami temankan skali.tamabh2 tngh preggy kan..

Post a Comment
Celoteh (80) Keluarga (80) Sharing (71) Kami (69) Makan-makan (67) Main masak-masak (63) Hamil (58) Qisya Nur Zahra' (57) Produk (52) Anak (48) Barangan Baby (47) Macam-macam (45) Ofis (42) WW (41) Blog (39) Al-kisahnya (36) Rumahtangga (36) Blogger (29) Gambar (28) SayaJual (27) Renungan (26) 2nd trimester (23) Entry pendek (23) Mutiara Hati (23) Online (23) Cinta dan Kahwin (22) Promosi (21) Ramadhan (21) 3rd trimester (20) Kesihatan (19) Nuffnang (18) Info (17) Resepi (17) Akhbar (16) Jom ronda (16) Check-up (15) Segmen (15) Tauladan (14) Wanita (14) Cuti-Cuti (13) Emosi (13) GA (13) Buffered Earning (12) CPUV (12) Bicara Hati (11) Kawan-kawan (11) BE (10) Dari Hati (10) Klip Video (10) Review (10) Aidifitri (9) Kerja (9) Koleksi (9) Murah (9) Pendapat (9) 1st trimester (8) Baby Fair (8) Petua Dapur (8) Wishes (8) Adik Qisya (7) Frozen Set (7) Aidiladha (6) Hadiah (6) Kuih muih (6) Selebriti (6) Wedding (6) Pregnant (5) Rompers (5) Shaklee (5) TM Berhad (5) Anak saudara (4) BabaMamaQisya (4) Berpantang (4) Sale (4) Spontaneous Thursday (4) Stock Susu (4) Artis (3) Baju Raya (3) Bloglist (3) EBM (3) Hijau (3) Jaundice (3) Makanan baby (3) Tudung2u.com.my (3) Western meal (3) sebarkan cintamu (3) 2014 (2) 2nd pregnancy (2) 3pcs (2) Adam Hawa (2) Adidas (2) Al-Fatihah Allahyarham Hj Ramli Osman (2) Astro (2) Bonus (2) Breastpump (2) Futsal (2) Hobi (2) Homemade (2) Hospital Seberang Jaya (2) Jumper (2) Kenangan (2) MAS (2) Mothercare (2) Pavlova (2) Pray4MH370 (2) Pre-walker (2) Pumping Milk (2) Qhaira Nazeeha (2) Secret Recipe (2) Supplement (2) Tarawih (2) Teka (2) Vitamin (2) banjir (2) kuantan (2) 1 tahun (1) 2013 (1) 3rd anniversary (1) 9months (1) Akad Nikah (1) Avent (1) BentoQisya (1) Birthday Qisya (1) Briyani (1) Buahan (1) Cameron Highlands (1) Cek (1) Coach (1) De Baron Resort (1) Doll (1) Durian Crepe (1) Educational Toys (1) Enoki (1) Filem (1) FizoMawar (1) Game (1) Groupon (1) Guess The Emoji (1) Happy Birthday (1) Hari Ibu (1) Hari Merdeka (1) Hari Raya (1) Harimau Malaya (1) Holiday (1) I (1) Iftar (1) Iron Tablet (1) Kapitan (1) Kenny Rogers (1) Langkawi (1) MH370 (1) Maybelline (1) Medela (1) Memori (1) Mercun (1) Movie (1) Nasi Arab (1) Nike (1) PD (1) Pasar Malam (1) Pasport (1) Penang (1) Pengasuh Qisya (1) Piala Suzuki AFF 2012 (1) Pisang Goreng Cheese (1) Polo (1) Popia Vietnam (1) Pre-walker. produk (1) Pureen (1) Restoran Qasar Hadramawt (1) SCR6 (1) Sheklee (1) Solat Sunat (1) Streamyx (1) Tag (1) Tema (1) Underwater World Langkawi (1) Vantage (1) Wayang (1) Yellowpages (1) Zalora Malaysia (1) aircraft (1) internal audit (1) preloved (1) repost (1) samsung (1) stroller (1) wallets lelaki (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Indah itu...KAMU ©