Thursday, January 3, 2013

Check-up minggu ke-24

Hai..

Rasa mcm lama btl xupdate kat sini, baru masuk keje ari nie, cuti panjang masa ujung tahun lepas.
Oklah nak dipendekkan entry, trus nak cite masa check up 24w lepas.

Berat naik dgn jayanya dari 59.8kg ---> 62kg, nurse geleng kepala smbil senyum hahahahaha..xdela pulak nurse warning apa2, cuma dia pesan hati2 jgn gain more than 3kg. Hb pulak, ntah dimana silapnya, nie memg kena warning dgn nurse..mana tak nya, masa [ check-up minggu ke 20 ] lepas, hb naik cantik je 13, tup2 check up kali nie turun smpai 11..frust btl rasa, main2 kot masa mkn ubat tue. Tak ikut cara yg btl mcm dalam [ entry nie ].

Degupan jantung baby 149, normal nurse ckp. Pastu nurse ada ckp, kaki nie nmpk dh bengkak sikit. Yes!!  Betulla tekaan sblm nie, sblm nie ada jgk ckp pd hubby..kaki nie mcm dh mula bengkak sikit, bila nurse bgtau baru yakin..memg betul kaki nie mcm bengkak sikit, masa nurse picit2 kaki tue, dia ada tnya sakit atau tak, tak sakit pun..sedap ada mcm org urut je hehehehe...

Pas2 nurse ada tnya, ada x keinginan nak bg fully bf pd baby for 6 months..tentulah ada kan, semangat harus ada..smpaikan breastpump pun dh beli. Cite sal breastpump next entry ok. Nurse byk bg panduan, siap dgn demonstarsi ag..nak gelak tgk anak patung dan miss B tiruan tue...cumel btl kekekeke.. pas2 nurse ada bg 3 nama grup penyusuan yg ada di kk nie, kalo ada apa2 pertanyaan boleh col diorg direct tnya. Siap tmpal ag nama diorg dkt buku pink tue, senang! Memg dkt kk sini, nmpk kesungguhan diorg nak menjayakan kempen penyusuan susu ibu.

Lps abis borak2 dgn nurse tue, kenala pulak pegi bilik sebelah utk suntikan ATT atau cucuk utk elakkan kancing gigi. Nie kira dos yg kedua dan terakhirlah nie, masa last month check up dah amek yg pertama. Kali kedua nie, memg terasa sgtttttt....nurse yg cucuk tue, xsapu pun cecair yg bg kebas tue, terus dia cucuk mcm tue jer..sakit oiii.. kali nie memg terasa sakitnya, smpai 4 5 hari kebas dan lenguh tgn nie. Hilang mood btl 4 5 hari tue. Dah amek vit seme trus balik ke ofis, mujur hubby dtg amek, xkuasala nak drive sorg2 ag...parking dkt kk sini boleh naik meroyan jadinya, penuh sedia.


now baby dah 26w
dah mula mendengar sepenuhnya



Kalo ikut date ari nie, kandungan skrg dh 26w..smlm ada app dgn pakar Dr Yus. Bila app dgn pakar nie, selalu hubby akan teman, sbb mcm2 soklan beliau akan tanya wpun kdg2 tue mcm cengeng btl soklan yg ditanya smpai watkan doc tue tersenyum. Baby ok, air ketuban pun normal, tumbesaran baby pun sihat, Dr Yus ckp now baby dh berat 900g.. Sibukla hubby duk tnya dah nmpk gender atau x, cari punya cari... Yessssss....akhirnya baby dah tunjukkan gendernya, alahai....kejap je mama dan babah dpt tgk gender kamu nie syg, xpuas btl...confirm ke gender kamu nie syg, bolehla mama tambahkan keperluan baru utk kamu dlm list mama..teruja, tentulah kan...tp rasanya nak confirm dgn private pulak lah, xpuas la tgk gender baby tue kejap sgt..tp kalo ikut pembawakan dan alah pd mama nie, mcm dh confirm je gender kamu nie. Nak bgtau x gender kamu nie syg pd aunty2 yg rajin baca blog nie...ke nak biar diorg teka teki dulu hehehehe..

korg rasa baby nie Azie Jr ke atau Alim Jr ? mcm dlm [ ENTRY NIE ]

19 comments

January 3, 2013 at 10:58 AM

baby boboy yeeeeeeeeee??? hihih

January 3, 2013 at 11:25 AM

ehm...bby girl kot..hehe..HB kena naikkan dear...take care..

January 3, 2013 at 11:37 AM

hihi..smuge slmt sumenye smpi bersalin nnti :)

January 3, 2013 at 11:52 AM

Suntikan ATT pertama masa kandungan awak dah bape bulan yer? sy xdpt pun suntikan tu..or kena tggu baby dah besar sket ke..hehe

January 3, 2013 at 11:54 AM

@Nurul Husna suntikan ATT nie dpt masa baby dh mula gerak, ari2 masa 20w kot utk yg pertama..awal lg kandungan husna skrg, tgu amek darah dulu skrg nie

January 3, 2013 at 12:02 PM

agak@ apa ye?? janji sihat dan comel.. :)

January 3, 2013 at 1:32 PM

tahniah ye berat bdn naik byk..hehehe

January 3, 2013 at 2:05 PM

epy new year dik n moga dipermudahkan semua yer

January 3, 2013 at 2:20 PM

boy kot? :)

January 3, 2013 at 3:59 PM

Hurmmmmm...boy kot ☺☺

January 3, 2013 at 4:11 PM

sila reveal gender baby hehehe. take care azie. kejap jer dah 6 bulan kan..

January 3, 2013 at 5:04 PM

mesti baby boy kan akak ni..hee

January 3, 2013 at 7:42 PM

Salam...sudi2 lah menjenguk blog saya,pelbagai info & perkongsian tentang vitamin/supplement semuistimewa juga untuk ibu mengandung, ibu menyusu dan ibu berpantang…

January 3, 2013 at 8:01 PM

Sy dpt suntik att mgu 28 & 32.td br dpt last cocok.rasa mcm x sesakit 1st cocok ri tu...sy pny hb dr awl preggy till now menten je..hihi..nurse xde mrh.brt plk ri ni turun.xtau np.tp mcm statik je..x lbh dr 65 dr lps raye ri tu.kaki pun x bngkak..blm bt lg entry checkup td..:)

January 4, 2013 at 8:59 AM

syukur alhamdulillah...semoga baby 7 mummy sihat sentiasa...=)

January 4, 2013 at 9:02 AM

xreti nak teka2 ni...hihih

January 4, 2013 at 3:07 PM

Alim Jr...!ayut teka tu...hihihi..tka kesahla apa pon yg pntg baby sehat...yehaaa..hahaha..ibu pon kena sht sbb nnt time baby kuar kna byk gna tenanga ;)
akak cuti ea..pttla lame tak nampak :)

January 6, 2013 at 6:11 PM

eh, baby boy ek... kalau ikut denyutan jantung, mcm sy baca sebelum ni... boy

January 10, 2013 at 11:35 AM

Alhamdulillah...moga semuanya dipermudahkan

Post a Comment
Celoteh (80) Keluarga (80) Sharing (71) Kami (69) Makan-makan (67) Main masak-masak (63) Hamil (58) Qisya Nur Zahra' (57) Produk (52) Anak (48) Barangan Baby (47) Macam-macam (45) Ofis (42) WW (41) Blog (39) Al-kisahnya (36) Rumahtangga (36) Blogger (29) Gambar (28) SayaJual (27) Renungan (26) 2nd trimester (23) Entry pendek (23) Mutiara Hati (23) Online (23) Cinta dan Kahwin (22) Promosi (21) Ramadhan (21) 3rd trimester (20) Kesihatan (19) Nuffnang (18) Info (17) Resepi (17) Akhbar (16) Jom ronda (16) Check-up (15) Segmen (15) Tauladan (14) Wanita (14) Cuti-Cuti (13) Emosi (13) GA (13) Buffered Earning (12) CPUV (12) Bicara Hati (11) Kawan-kawan (11) BE (10) Dari Hati (10) Klip Video (10) Review (10) Aidifitri (9) Kerja (9) Koleksi (9) Murah (9) Pendapat (9) 1st trimester (8) Baby Fair (8) Petua Dapur (8) Wishes (8) Adik Qisya (7) Frozen Set (7) Aidiladha (6) Hadiah (6) Kuih muih (6) Selebriti (6) Wedding (6) Pregnant (5) Rompers (5) Shaklee (5) TM Berhad (5) Anak saudara (4) BabaMamaQisya (4) Berpantang (4) Sale (4) Spontaneous Thursday (4) Stock Susu (4) Artis (3) Baju Raya (3) Bloglist (3) EBM (3) Hijau (3) Jaundice (3) Makanan baby (3) Tudung2u.com.my (3) Western meal (3) sebarkan cintamu (3) 2014 (2) 2nd pregnancy (2) 3pcs (2) Adam Hawa (2) Adidas (2) Al-Fatihah Allahyarham Hj Ramli Osman (2) Astro (2) Bonus (2) Breastpump (2) Futsal (2) Hobi (2) Homemade (2) Hospital Seberang Jaya (2) Jumper (2) Kenangan (2) MAS (2) Mothercare (2) Pavlova (2) Pray4MH370 (2) Pre-walker (2) Pumping Milk (2) Qhaira Nazeeha (2) Secret Recipe (2) Supplement (2) Tarawih (2) Teka (2) Vitamin (2) banjir (2) kuantan (2) 1 tahun (1) 2013 (1) 3rd anniversary (1) 9months (1) Akad Nikah (1) Avent (1) BentoQisya (1) Birthday Qisya (1) Briyani (1) Buahan (1) Cameron Highlands (1) Cek (1) Coach (1) De Baron Resort (1) Doll (1) Durian Crepe (1) Educational Toys (1) Enoki (1) Filem (1) FizoMawar (1) Game (1) Groupon (1) Guess The Emoji (1) Happy Birthday (1) Hari Ibu (1) Hari Merdeka (1) Hari Raya (1) Harimau Malaya (1) Holiday (1) I (1) Iftar (1) Iron Tablet (1) Kapitan (1) Kenny Rogers (1) Langkawi (1) MH370 (1) Maybelline (1) Medela (1) Memori (1) Mercun (1) Movie (1) Nasi Arab (1) Nike (1) PD (1) Pasar Malam (1) Pasport (1) Penang (1) Pengasuh Qisya (1) Piala Suzuki AFF 2012 (1) Pisang Goreng Cheese (1) Polo (1) Popia Vietnam (1) Pre-walker. produk (1) Pureen (1) Restoran Qasar Hadramawt (1) SCR6 (1) Sheklee (1) Solat Sunat (1) Streamyx (1) Tag (1) Tema (1) Underwater World Langkawi (1) Vantage (1) Wayang (1) Yellowpages (1) Zalora Malaysia (1) aircraft (1) internal audit (1) preloved (1) repost (1) samsung (1) stroller (1) wallets lelaki (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Indah itu...KAMU ©