Thursday, March 21, 2013

Check up minggu ke-37

Skrg kandungan dah masuk 37w + 3d....means dh genap 9 bulan 10 hari. Smlm pegi check up dkt kk, sambil hubby temankan kali nie. Berat naik lagi..ish..mcm mana nie, last check up masa 36w 69.4kg ---> now dh cecah 70.8kg..unbelieveable..ya ampun memg susah btl nak percaya nie, xpernah sangka pun berat akan cecah 70kg hahahahaha...terkebil2 jap bijik mata nie bila nurse tulis berat dkt buku pink tue. Xde pulak nurse ckp apa2 sal berat nie.  Bp 120/80. Denyut jantung baby pulak 156 bpm, nurse ckp baby aktif btl..sakan duk bergerak dlm tue.

Nurse ada tnya jgk brg2 seme dah siap ke..siap seme dh masuk dlm kete dah pun. Nurse tnya nak bersalin dkt mana nti, pilihan ada dua benarnya..yg pertama nak bersalin di Hosp Bukit Mertajam, since dkt dgn umah dan hubby boleh masuk teman dlm labour room..kedua Hosp Seberang Jaya sbb sebelah ofis je nie, tp kat sini ramai tahu memg tmpt tumpuan yg crowded sgt kdg2 tue..dan hubby xboleh masuk teman pun. So tgklah yg mana sempat nti. Since setakat nie me and baby xde pe2 masalah, nmpk mcm nak ke Hosp Bukit Mertajam.

Lps tue jumpa doc pulak, utk scan kedudukan baby. Doc ckp now dh ckup bulan dh..anytime boleh bersalin nie. Wpun ikut due sbnrnya 9 April nie. Doc bgtau jgk, since me and baby xde masalah..so if xbersalin lagi pd 9 April nie, diorg akan extend to 10 days more..kalo 18 April xbersalin jgk..baru masuk hospital. InsyaAllah...harap2 dptla bersalin ujung bulan nie atau early April..kena byk berjalan nie.



Tnya doc posisi baby skrg, memg kepala baby dh ke bawah..masa scan tue doc tunjukkla baby skrg di posisi mengiring ke kanan..mukanya menghadap ke kanan while bontotnya sblh kiri, oohhh patutla duk hairan sal pe lah byk sgt pergerakan sblh kanan nie, kdg2 nmpk smpai senget benget perut. Rupanya tangan dan kaki baby seme ke arah kanan. Kus semangat bila doc ckp berat baby 3.105g, semangat nie budak tecik dlm nie...patutla ramai ckp perut mama besar. Kalo mcm nie harap sgtla bersalin ujung bulan nie, bukan apa takut nti kalo lmbt baby akan makin membesar..ohh scarynya bila tingat baby besar dan bab2 kena jahit nie.

p/s: dearie baby, bagila hint pd mama dan baba ok bila nak keluar tau..wpun mama agak nebes, tp mama xsbr nak cium kamu.

35 comments

March 21, 2013 at 11:21 AM

semoga dipermudahkan semua urusan sehingga kelahiran ye,amin!~

March 21, 2013 at 11:33 AM

semoga selamat semuanya..tp klu baby dok lama smpi ngam 9 bulan 10 hr tu org kata cerdik sikit..si Qoid dok dlm perut 9 bulan 12hr..tu terlebih cerdik kot...ahaha..wallahuaklam..x sabar kan azie :)

March 21, 2013 at 11:38 AM

happy moment... semoga selamat semuanya...

March 21, 2013 at 11:49 AM

Salam..kalau akak prefer baby lahir cukup due date..sbb baby akan kelihatan lebih berseri lagi..kulit pun lebih cantik..ingat ms lahirkan aidan dl ade kat spital tuh sorang indian kulit gelap, baby yg lahir kulit putih pink gebu berseri2..mmg cantik sgt...hubbynya kulit putihlah..:)

March 21, 2013 at 11:56 AM

dupdapdup lah maria..huhu..semoga dpermudahkn semuanye yea sis..Amin..

March 21, 2013 at 12:53 PM

Kluar lah 12 april yer baby. Same birth date ngan abg qhalif ☺☺...hehehe...

March 21, 2013 at 12:54 PM

Lupa plak. Kak ton tu femes dgn produk Beuty umairah. Slalu kluar kat WHI. Iklan dia slalu kluat kat TV3.

March 21, 2013 at 1:05 PM

seronok !

March 21, 2013 at 3:31 PM

bestnyaa.... tak sabar rasa nak jumpa baby realiti kan kak.. hehe moga di permudahkan..

March 21, 2013 at 3:36 PM

3.1kg...mmg agak besar tu..baby 1st besar mcm kakak ayut dulu...nnt prut ada bekas..hihihi..kena sapu lotion siap2x..utk elak efek lbh :) smoga baby slmat kuar dan mommy pon slmt.amin :) klu dkat mmg nak je g tgk baby nnt dh kuar..hihihi

March 21, 2013 at 4:36 PM

wahhh! bestnyer dah nak bersalin.. kite 34 weeks :)

March 21, 2013 at 5:04 PM

la akak dok kt sna ka..hospital sbrg prai tmpt ayu diberankkan dlu..hihi..moga akak n baby shat ya nanti..moga di permudahkan...

March 21, 2013 at 5:10 PM

wah anytime dh boleh deliver.smgtnya baby..mesti gebu bila kluaq nti.hehe..

semoga selamat semuanya..sy pun dh dlm mood nervous dh nie...:)

ramai ckp hos seb jaya tu nurse semua tak mesra pelanggan.opismate ckp mak guard pun dh ex..dia pun siap nak bersalin dekat sp lg walhal dia mmg tinggal area sana..:)

March 21, 2013 at 8:51 PM

waaa...tgu hari je ni. moga tuhn permudhkn.

March 22, 2013 at 9:16 AM

wahhhh tak lama dah ni azie.. dah ckup matang dah baby azie ni.. tak lama dah tu... betul.. banyakkan berjalan.. lehh tgk info2 pasal kelahiran bkat blog saya tau.. mana tau leh mmbantu ker hehe...

p/s : jum join contest nuffnang saya buat jom ?

March 22, 2013 at 11:46 AM

wah dah genap 9 bulan....hati hati tau..jaga diri...smoga dipermudahkan segalanya...

March 22, 2013 at 2:33 PM

dah xlama tu dear. moga selamat sumenya yer..

March 22, 2013 at 3:26 PM

semoga semua selamat ok.. cepat makan sedap2.. pasni kena pantang.. ngeee

March 24, 2013 at 12:01 AM

yui tak sbr nak tgk bby akk ..hihi

March 24, 2013 at 10:12 AM

moga selamat n dipermudahkan semuanya yer

March 24, 2013 at 8:02 PM

Xlama dh ni..mmg kna prepare siap2...moga slamat melahirkn yek...:-)

March 25, 2013 at 11:22 AM

wahh tak lama lg tu kak..semoga semuanya dipermudahkan ya ;-)

March 25, 2013 at 3:31 PM

moga dipermudahkan ye..

March 28, 2013 at 4:57 PM

wahhh..is it a first baby.. woww..tahniah ye :) semoga dipermudahkan amin..

March 29, 2013 at 10:30 AM

hai..moga slamat semuanya..inys

March 29, 2013 at 12:11 PM

moga dipermudahkan segala urusan ye azie..semoga selamat melahirkan nanti

March 29, 2013 at 3:00 PM

dah tak lama tu..eee, ciksu pula yg eksaited :)
take care ye :)

April 2, 2013 at 2:58 PM

Semoga semuanya selamat. cepat2 update tau bila bby dh keluar. Tak sbar aunty nk tengok.

April 2, 2013 at 9:14 PM

ooo opis azi kat sblh hospital tu ke...

April 2, 2013 at 9:14 PM

ooo opis azi kat sblh hospital tu ke...

April 7, 2013 at 9:03 AM

eheheh!!dh tak lama dh tu..smoga selamat semuanya :)

April 8, 2013 at 11:27 AM

wahhh dah nak bersalin dah nie...

smga dipermudahkan.... :)

April 10, 2013 at 12:14 PM

moga dipermudahkan yek...byk2 kn berjalan yek...insyaAllah moga selamat semuanya nnti...get ready anytime je la ni kan... =)

slamat berjuang yek...

April 18, 2013 at 11:24 AM

Alhamdulillah dah 37 minggu.. jaga kesihatan :)

April 18, 2013 at 3:36 PM

khabar2kanlah.. berita terkini..

Post a Comment
Celoteh (80) Keluarga (80) Sharing (71) Kami (69) Makan-makan (67) Main masak-masak (63) Hamil (58) Qisya Nur Zahra' (57) Produk (52) Anak (48) Barangan Baby (47) Macam-macam (45) Ofis (42) WW (41) Blog (39) Al-kisahnya (36) Rumahtangga (36) Blogger (29) Gambar (28) SayaJual (27) Renungan (26) 2nd trimester (23) Entry pendek (23) Mutiara Hati (23) Online (23) Cinta dan Kahwin (22) Promosi (21) Ramadhan (21) 3rd trimester (20) Kesihatan (19) Nuffnang (18) Info (17) Resepi (17) Akhbar (16) Jom ronda (16) Check-up (15) Segmen (15) Tauladan (14) Wanita (14) Cuti-Cuti (13) Emosi (13) GA (13) Buffered Earning (12) CPUV (12) Bicara Hati (11) Kawan-kawan (11) BE (10) Dari Hati (10) Klip Video (10) Review (10) Aidifitri (9) Kerja (9) Koleksi (9) Murah (9) Pendapat (9) 1st trimester (8) Baby Fair (8) Petua Dapur (8) Wishes (8) Adik Qisya (7) Frozen Set (7) Aidiladha (6) Hadiah (6) Kuih muih (6) Selebriti (6) Wedding (6) Pregnant (5) Rompers (5) Shaklee (5) TM Berhad (5) Anak saudara (4) BabaMamaQisya (4) Berpantang (4) Sale (4) Spontaneous Thursday (4) Stock Susu (4) Artis (3) Baju Raya (3) Bloglist (3) EBM (3) Hijau (3) Jaundice (3) Makanan baby (3) Tudung2u.com.my (3) Western meal (3) sebarkan cintamu (3) 2014 (2) 2nd pregnancy (2) 3pcs (2) Adam Hawa (2) Adidas (2) Al-Fatihah Allahyarham Hj Ramli Osman (2) Astro (2) Bonus (2) Breastpump (2) Futsal (2) Hobi (2) Homemade (2) Hospital Seberang Jaya (2) Jumper (2) Kenangan (2) MAS (2) Mothercare (2) Pavlova (2) Pray4MH370 (2) Pre-walker (2) Pumping Milk (2) Qhaira Nazeeha (2) Secret Recipe (2) Supplement (2) Tarawih (2) Teka (2) Vitamin (2) banjir (2) kuantan (2) 1 tahun (1) 2013 (1) 3rd anniversary (1) 9months (1) Akad Nikah (1) Avent (1) BentoQisya (1) Birthday Qisya (1) Briyani (1) Buahan (1) Cameron Highlands (1) Cek (1) Coach (1) De Baron Resort (1) Doll (1) Durian Crepe (1) Educational Toys (1) Enoki (1) Filem (1) FizoMawar (1) Game (1) Groupon (1) Guess The Emoji (1) Happy Birthday (1) Hari Ibu (1) Hari Merdeka (1) Hari Raya (1) Harimau Malaya (1) Holiday (1) I (1) Iftar (1) Iron Tablet (1) Kapitan (1) Kenny Rogers (1) Langkawi (1) MH370 (1) Maybelline (1) Medela (1) Memori (1) Mercun (1) Movie (1) Nasi Arab (1) Nike (1) PD (1) Pasar Malam (1) Pasport (1) Penang (1) Pengasuh Qisya (1) Piala Suzuki AFF 2012 (1) Pisang Goreng Cheese (1) Polo (1) Popia Vietnam (1) Pre-walker. produk (1) Pureen (1) Restoran Qasar Hadramawt (1) SCR6 (1) Sheklee (1) Solat Sunat (1) Streamyx (1) Tag (1) Tema (1) Underwater World Langkawi (1) Vantage (1) Wayang (1) Yellowpages (1) Zalora Malaysia (1) aircraft (1) internal audit (1) preloved (1) repost (1) samsung (1) stroller (1) wallets lelaki (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Indah itu...KAMU ©