Thursday, April 24, 2014

Qisya jatuh di bilik air

Ini adalah pengakuan ikhlas...seorang mama yg terleka dgn kerja sendiri.

Ptg smlm balik keje, mcm biasalah..penat....letih..anak dara tu sejak dh boleh jalan pulak memg xpernah kenal erti penat. Smpai umah ja, dia berkawad satu umah.

Lewat ptg, aku baring2 kejap dpn tv smbil Qisya main kat dpn dgn aku. Baba dia pulak mandi. Ntah mcm mn aku xperasan bila masa Qisya xdak dgn aku.

Bila aku toleh tgk...mana pulak Qisya ni, aku bangun pegi ke dapur..

Allah...anak aku...Qisya...duk berdiri dpn pintu bilik air, mcm berhenti jantung aku! Baba dia dkt sblh mandi, memg xperasan pun.

Aku pun panik, lari la pelan2 nk amek Qisya dan dalam masa yg sama Qisya pun melangkah kaki menapak di dlm bilik air..apa lagi, tersungkur jatuh... Allah...aku trus amek dukung dia, peluk erat..

Nasib baik..Allah masih pelihara Qisya, masa dia jatuh tue, kepala dia jatuh di atas carpet mat yg kita selalu letak dpn pintu bilik tu.

Kalo x, aku xdpt bygkan...aku xkan maafkan kelalaian aku ni. Qisya pun xnangis, mungkin dia pun terkejut tgk reaksi panik aku. Allahuakbar...aku bersyukur xde kejadian yg x di ingini berlaku..Allah masih pelihara anak syurga ini.

Nasib baik jugak hubby aku dlm bilik air masa tu..aku xleh bygkan kalo dia kuar bilik air tgk anak dkt pintu, tapi aku pulak dkt depan..memg mau makan leteran seminggu huhuhuhu...confirm kena marah..

Aku akan pastikan slps ni aku xleh lalai lg dh..dan pintu bilik air sentiasa ditutup..peringatan utk kita bersama juga.

tiap hari xsbr nak balik keje, nk jumpa si kecil ni..
sungguh!! dh jd ibu ni lain rasanya..nk balik lewat pun xmo dah

12 comments

April 24, 2014 at 4:10 PM

alhamdulillah sempat diselamatkan..
memang dorang nie tak boleh kita lalai sikit kan..hilang pdpandangan mata mmg berdbar giler..:)

April 24, 2014 at 4:36 PM

Alhamdulillah. Anak dara akk pon pagi tadi pon jatuh bilik air :-(

April 24, 2014 at 4:51 PM

haah Azie..pintu bilik air kena tutup..pintu dapur yang menghala keluar dan pastikan pintu depan bertutup kalau sesiapa keluar utk hidupkan kereta..kes2 terlanggar anak sendiri atau anak lemas dlm bilik air biasanya kecuaian ibu ayah..semoga kita dijauhkan dr jadi begitu..

April 24, 2014 at 5:50 PM

basib baik Allah pelihara Qisya,..anak tgh aktif mmg camtu,kadang2 tgh tak lepa pun benda nak jadi..Insyaallah kita selalu doa semoga Allah pelihara ank kita

kt rumah ni bilik air mmg sentiasa tutup..sbb mmg port kesukaan Afia..:)

April 24, 2014 at 6:48 PM

nasib baik kan.

April 25, 2014 at 9:58 AM

bahaya sangat kalau anak2 main air dlm bilik air..sy ada pengalaman anak jatuh dlm kolam air dlm bilik air..dah hampir2 nak lemas dah..ALlah selamatkan anak saya..smp sekarang sy fobia..terbayang2 lg mcm mana anak dudk dlm kolam tu dgn tangan tergapai2

April 25, 2014 at 10:38 AM

Assalamualaikum awak.. nasib baik Qisya tak cedera teruk. takpelah. next time kena perhati betul2 anak kat mana kan.. peringatan jua buat sheila. singgah menabung Ribena sini~~~

April 25, 2014 at 11:25 AM

allah, nasib x jadi apa2..
berdebar baca

April 25, 2014 at 3:07 PM

Nsib baik qisya xde pape

April 28, 2014 at 4:18 PM

mujur takda apa²...

April 30, 2014 at 12:37 PM

biasa le kalau kita jaga pun akan terjadi juga kemalangan. ce bayangkan betapa berhati2nya pengasuh jaga anak kita. sbb takut terjatuh dan sebagainya. dan kalau kejadian tu berlaku kat umah pengasuh, cemana reaksi kita.

April 30, 2014 at 12:37 PM

biasa le kalau kita jaga pun akan terjadi juga kemalangan. ce bayangkan betapa berhati2nya pengasuh jaga anak kita. sbb takut terjatuh dan sebagainya. dan kalau kejadian tu berlaku kat umah pengasuh, cemana reaksi kita.

Post a Comment
Celoteh (80) Keluarga (80) Sharing (71) Kami (69) Makan-makan (67) Main masak-masak (63) Hamil (58) Qisya Nur Zahra' (57) Produk (52) Anak (48) Barangan Baby (47) Macam-macam (45) Ofis (42) WW (41) Blog (39) Al-kisahnya (36) Rumahtangga (36) Blogger (29) Gambar (28) SayaJual (27) Renungan (26) 2nd trimester (23) Entry pendek (23) Mutiara Hati (23) Online (23) Cinta dan Kahwin (22) Promosi (21) Ramadhan (21) 3rd trimester (20) Kesihatan (19) Nuffnang (18) Info (17) Resepi (17) Akhbar (16) Jom ronda (16) Check-up (15) Segmen (15) Tauladan (14) Wanita (14) Cuti-Cuti (13) Emosi (13) GA (13) Buffered Earning (12) CPUV (12) Bicara Hati (11) Kawan-kawan (11) BE (10) Dari Hati (10) Klip Video (10) Review (10) Aidifitri (9) Kerja (9) Koleksi (9) Murah (9) Pendapat (9) 1st trimester (8) Baby Fair (8) Petua Dapur (8) Wishes (8) Adik Qisya (7) Frozen Set (7) Aidiladha (6) Hadiah (6) Kuih muih (6) Selebriti (6) Wedding (6) Pregnant (5) Rompers (5) Shaklee (5) TM Berhad (5) Anak saudara (4) BabaMamaQisya (4) Berpantang (4) Sale (4) Spontaneous Thursday (4) Stock Susu (4) Artis (3) Baju Raya (3) Bloglist (3) EBM (3) Hijau (3) Jaundice (3) Makanan baby (3) Tudung2u.com.my (3) Western meal (3) sebarkan cintamu (3) 2014 (2) 2nd pregnancy (2) 3pcs (2) Adam Hawa (2) Adidas (2) Al-Fatihah Allahyarham Hj Ramli Osman (2) Astro (2) Bonus (2) Breastpump (2) Futsal (2) Hobi (2) Homemade (2) Hospital Seberang Jaya (2) Jumper (2) Kenangan (2) MAS (2) Mothercare (2) Pavlova (2) Pray4MH370 (2) Pre-walker (2) Pumping Milk (2) Qhaira Nazeeha (2) Secret Recipe (2) Supplement (2) Tarawih (2) Teka (2) Vitamin (2) banjir (2) kuantan (2) 1 tahun (1) 2013 (1) 3rd anniversary (1) 9months (1) Akad Nikah (1) Avent (1) BentoQisya (1) Birthday Qisya (1) Briyani (1) Buahan (1) Cameron Highlands (1) Cek (1) Coach (1) De Baron Resort (1) Doll (1) Durian Crepe (1) Educational Toys (1) Enoki (1) Filem (1) FizoMawar (1) Game (1) Groupon (1) Guess The Emoji (1) Happy Birthday (1) Hari Ibu (1) Hari Merdeka (1) Hari Raya (1) Harimau Malaya (1) Holiday (1) I (1) Iftar (1) Iron Tablet (1) Kapitan (1) Kenny Rogers (1) Langkawi (1) MH370 (1) Maybelline (1) Medela (1) Memori (1) Mercun (1) Movie (1) Nasi Arab (1) Nike (1) PD (1) Pasar Malam (1) Pasport (1) Penang (1) Pengasuh Qisya (1) Piala Suzuki AFF 2012 (1) Pisang Goreng Cheese (1) Polo (1) Popia Vietnam (1) Pre-walker. produk (1) Pureen (1) Restoran Qasar Hadramawt (1) SCR6 (1) Sheklee (1) Solat Sunat (1) Streamyx (1) Tag (1) Tema (1) Underwater World Langkawi (1) Vantage (1) Wayang (1) Yellowpages (1) Zalora Malaysia (1) aircraft (1) internal audit (1) preloved (1) repost (1) samsung (1) stroller (1) wallets lelaki (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design by !Aini Zakaria |All right reserved for Indah itu...KAMU ©